-
-

V. B./J. V.

Segona part de l'entrevista amb l'alcalde Joan Mora

Quins atractius pot mostrar Mataró per atreure inversions i iniciatives?
Tenim projectes com el port, que ha de ser un motor econòmic de la ciutat. Mataró i altres ajuntaments també volem impulsar un projecte de regeneració de les platges via espigons artificials, per potenciar turísticament la ciutat. I treballar el turisme amb l’IMPEM, Gremi d’Hostaleria i Unió de Botiguers.

L’atractiu comercial de la ciutat és suficient?
A vegades tendim a un excés d’autocrítica. A Mataró tenim un molt bon comerç, i el tindrem encara millor. L’hem de cuidar i mimar, però ells també han de fer un pas endavant i revifar l’esperit de treball conjunt.

Que es pot fer amb Can Xammar ara que marxa Abacus?
Malauradament allò que comença malament acaba pitjor. Can Xammar, que és un entorn preciós com a porta d’entrada al casc antic, no és tan atractiu com podria ser-ho. Hem de treballar els eixos comercials de manera diferent i integral. Tot l’eix que va del Corte Inglés a plaça de les Tereses i plaça Gran, o el del carrer Churruca fins a la plaça de Cuba. Estem parlant amb operadors que mouen comerç internacional i grans franquícies, i volem potenciar que a Mataró hi passin coses cada setmana, com festivals, mostres o noves fires.

De quins operadors comercials parlem?
De marques que tenen un potencial enorme, però que no vindran per sí soles si no les anem a buscar i els expliquem el projecte, amb terminis i calendaris d’execució. 

Aquestes “coses” que han de passar cada setmana, com es pagaran?
Hem de generar complicitats. Avui és senzill trobar gent que fa coses amb un cert voluntarisme. També hi ha promotors disposats a treballar a risc propi, però cal que el govern posi els seus mecanismes a la seva disposició.

Com casa aquesta voluntat amb la supressió del Shakespeare per decret?
Vam prendre la decisió que vam creure més encertada. El Shakespeare havia fet un gran esforç per reduir pressupost, però calia que fos més gran encara. La política de “ja farem un conveni” i “algú ho pagarà” s’ha acabat.

I l’Escola de Música? Està en dubte el seu futur?
Assegurarem els estudis de música a la ciutat. L’Ajuntament va contractar directament, sense concurs, el director de l’escola per posar en marxa el centre. Ara toca assegurar el model d’escola de música perquè tingui viabilitat perdurabilitat i qualitat.

El projecte de rondes s’ha suspès, quines solucions proposa el govern?
Necessitem noves entrades i sortides a l’autopista. Amb pocs diners podríem contribuir a resoldre gran part dels embussos. Hi estem treballant, espero que en uns mesos ho puguem tenir validat amb el departament de Territori i Sostenibilitat.

Una altra de les prioritats és el nou model de participació.
El girarem com un mitjó. Però primer ens hem de posar d’acord. Volem que la participació serveixi fins i tot per definir una part de la inversió. Però és un tema complex.

Més enllà de tapar forats, creu que Joan Mora podrà marcar perfil propi, impulsar grans projectes i deixar un llegat?
Vam prometre un canvi de tarannà, transparència i voluntat de diàleg. I ho estem demostrant. També vam dir que seríem ambiciosos, que volíem que Mataró es convertís en la porta nord de la gran Barcelona. No hi renunciem, ni tampoc al nou teatre Monumental, a un espai per fer concerts o un recinte tancat. Però avui, el 21% d’atur i la gent que pateix és el que més ens preocupa.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive