Sergi Morales signa l'article 'El segell d'una gran ciutat'
Sergi Morales signa l'article 'El segell d'una gran ciutat'

El segell d'una gran ciutat

Sergi Morales signa aquest l'article 'El segell d'una gran ciutat' en motiu de la 'Setmana Europea de la Mobilitat'

Ens trobem a la Setmana Europea de la Mobilitat, unes dates que pretenen sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre un model de mobilitat més saludable i sostenible. Durant aquests dies, el món local i associatiu té l'oportunitat de proposar i debatre iniciatives que puguin facilitar aquest objectiu i és que, com ja venim dient des de fa anys, calen mesures que redueixin el consum de combustibles fòssils i les emissions produïdes per la mobilitat i pel transport propi del segle passat.

Cal una aposta decidida, a les diferents esferes de govern, per aquests principis ecologistes. A escala estatal hem de tirar endavant la llei de la mobilitat sostenible i demanar la continuïtat de la gratuïtat de rodalies i bonificacions del transport públic mentre tinguem una inflació desbocada; a Catalunya cal un desplegament total de la T-Mobilitat, hem de seguir reclamant les inversions necessàries per garantir un servei de rodalies sense incidències; i, al Maresme, hem de pacificar la Nacional-II per convertir-la en un espai per a les persones, ampliant les voreres i les places adjacents, incorporant una via pedalable i establint nous passos subterranis accessibles fins al passeig marítim, d’acord amb el que es va signar al projecte de pacificació de l’N-II als pressupostos de l'any 2022 de la Generalitat.

Però, i a Mataró? Podem fer alguna cosa? Podem ser partícips de la revolució verda d'alguna manera? La resposta és contundent: Sí. A la nostra ciutat hem de seguir el camí que hem començat aquesta legislatura; un pla de recuperació de l'espai públic basat en la concepció d'un nou model de ciutat, que vetlli per la millora de la nostra salut, per la generació d'espais de relació i de convivència i que combati l'emergència climàtica de manera eficaç. Defensant-ho amb la fermesa de qui sap que això és vetllar per l'interès general.

Segons la darrera enquesta de la Diputació de Barcelona, més del 60 % de la mobilitat interna a la ciutat es fa a peu, en transport públic o bicicleta i patinets. Això no obstant, l’espai destinat al vehicle privat ocupa la major part dels nostres carrers i avingudes. Per això, cal una remodelació urbana que s'adapti als mataronins i mataronines. Amb major presència de verd urbà, amb més arbres, amb més zones d'esbarjo i jocs infantils. Seguim avançant cap a la peatonalització del centre històric de forma valenta i eixamplem aquest model cap als barris de la ciutat. Cal plantejar-nos si ha arribat l’hora d’impulsar un nou servei públic de bicicletes elèctriques compartides (bicing) i estudiar com estendre l'Anella Ciclista a tota la ciutat. Al mateix temps, necessitem un transport públic més eficaç i de major qualitat, ampliant freqüències i flotes, i millorant-ne la connectivitat i desenvolupant-lo a tots els indrets de la ciutat. Tindrem l’oportunitat de fer-ho quan fem la nova licitació del Mataró Bus l’any vinent, perquè ningú quedi exclòs de l’oportunitat d'utilitzar-lo.

En definitiva, hem de pensar la mobilitat en funció de la immensa majoria de les persones, perquè això és democratitzar l'espai públic i avançar cap a una mobilitat mes sostenible, menys contaminant que ens situï a l’alçada de les gran ciutats europees.  

Arxivat a:

Comentaris (4)

jep Fa 1 any
hipocritas los de extrema izquierda como este señor. Quereis quitar el coche al pobre pero no os meteis con el coche de los ricos ni sus cruceros, aviones, coches oficiales vuestros y de ellos, acostaros, ni reforzais el transporte publico como renfe y la empresa casas que van llenos hasta la bandera, solo blablabla parasitos vividores de lo publico y de la gente como toda la chusma que nos traeis de fuera
Gratuïtat a Rodalies Fa 1 any
Arribeu tard. A Mataró, fa molts anys que anar en tren de Rodalies és gratuït. Paga qui vol. Si no ho saps és perquè no vas en tren.
Contra el vianant Fa 1 any
Només sabeu anar contra el vianant, permetent que les bicicletes, els patinets i les motos circulin per les voreres, les zones de vianants, i anant contra direcció i sense respectar cap norma. Per a vosaltres, això és la mobilitat sostenible.
Jordi Fa 1 any
No tenen ni modos ni vergonya parlar de passar Mataró del Bote d'exemple de res. Ànims i a posar carrils bicis i treure aparcaments a Cirera Cerdanyola Rocafonda La Llàntia i treure cotxes de sobre les voreres i..a perdre les Municipals..no hi ha coll..de fer-ho Bote

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive