-
Altres notícies
Els Capgrossos, obligats a traslladar l'actuació de la Diada
Un error de coordinació municipal va obligar els Capgrossos a renunciar a la plaça de Santa Anna com a escenari per a l'actuació de la Diada castellera. Els blaus' van traslladar-se a la plaça de Santa Maria per celebrar la jornada,, ja que a Santa Anna s'havia programat simultàniament una altra activitat, FirOcasió, d'Unió de Botiguers.
El primer Festival Shakespeare mataroní rep 1.900 persones
Un total de 1.900 persones van assistir a la primera edició mataronina del Festival Shakespeare, celebrada entre els dies 28 de juliol i 3 d'agost a la Masia de Can Ribot, a les Cinc Sènies. El certamen, que fins enguany s'havia celebrat a Santa Susanna, va acollir un total de vuit espectacles centrats en el teatre, la dansa i la música.
El Carnestoltes perd la figura irreverent d'en Pellofa
Després de cinc anys assumint bona part de l'organització del Carnaval a la ciutat, el Comitè de Crisis de Carnestoltes (CCC) es va desvincular de la festa. La seva absència va implicar que el Patronat de Cultura hagués d'assumir l'organització de tots els actes. Amb la desvinculació del CCC, també va desaparèixer la figura del Pellofa.
Una imatge del No n'hi a prou
Santes massives que tenyeixen la ciutat de groc-i-negre
Capgròs repassa les principals notícies de l'any a la ciutat
Una de les Santes més espectaculars que es recorden. La Festa Major de la ciutat de 2008 van ser notícia per la participació massiva, tant de mataronins com de gent vinguda de fora. Al límit del col•lapse, però sense incidents, la Nit Boja del 25 de juliol va omplir el nucli antic com poques vegades s’havia vist. Un total de 14.000 persones van participar al Desvetllament, unes 10.000 a l’Escapada a Negra Nit i prop de 8.000 a la Ruixada. Preveient una gran assistència en caure en divendres a la nit i tenint en compte els problemes viscuts en anteriors Desvetllaments entre el públic, la banda de música i els gegants, l’IMAC va impulsar una novetat tècnica important: sonoritzar la banda i reproduir la música en dues torres d’altaveus ubicades a l’inici i al final del recorregut. Tot i que no va funcionar a la perfecció, el sistema va resultar prou satisfactori. Les Santes ja van tenir un bon tret de sortida amb la presentació del cartell de la festa, a càrrec del dissenyador Martí Anson. Una samarreta de futbol per als aficionats de la Festa Major, que després de les habituals crítiques inicials, es va convertir en la icona dels darrers dies de juliol a Mataró. Amb la ciutat tenyida de groc-i-negre, Les Santes van mantenir el model de sempre però amb algunes novetats incorporades. La més celebrada va ser l’aposta pel circ, amb un escenari al Nou Parc Central on durant tres dies s’hi van fer diverses actuacions en un clima molt especial. Entre la resta d’innovacions, van destacar la reducció ostensible del cabal d’aigua de la Ruixada, i un nou acte anomenat el Ball dels Dracs. Uns focs artificials molt aconseguits, la Tripleta Màgica dels Capgrossos i el nou model de Gegantada, van ser altres estampes d’una Festa Major inoblidable. Gestionar els grans allaus de gent per mantenir la seguretat i l’esperit de la festa serà el gran repte de futur.
Comentaris