Els Focs de Santes tornen a baix a mar. Foto: D.Ferrer
Els Focs de Santes tornen a baix a mar. Foto: D.Ferrer

Les Santes 2021: nou escenaris a la ciutat i 80.000 entrades disponibles

Del 24 al 29 de juliol Mataró celebrarà unes “Santes diferents” com a darrera festa en context Covid

No seran Les Santes tal i com eren fins el 2019 però sí unes “Santes diferents”. Mataró celebrarà la seva Festa Major del 24 al 29 de juliol amb una programació dividida en nou escenaris repartits per la ciutat i un total de 80.000 entrades pels diferents espectacles a disposició de la ciutadania. Des de l’Ajuntament confien que sigui el darrer gran esdeveniment amb context Covid i que suposin “l’inici de la fi del malson de la cultura”.

De Les Santes del 2021 es coneixia que n’hi haurien, que tenen menys pressupost, però no se n’havia concretat més. En el marc de la presentació cultural estival, l’Ajuntament ha concretat més detalls de l’edició diferent de la Festa Major d’aquest any. D’acord als protocols Covid, la programació de la celebració es concentrarà en nou escenaris diferents repartits per tot Mataró, cadascun amb la seva programació. Entre tots els espectacles i cites, sortiran un total de 80.000 entrades. Pel regidor Xesco Gomar “és una xifra que busca que l’oferta i la demanda s’equiparin al màxim” després que alguns esdeveniments que ja han funcionat amb reserva hagin vist com les localitats volaven literalment. En les properes setmanes s’especificarà el sistema de reserves i entrades.

Per Gomar “organitzar aquestes Santes és el repte més important al que s’ha enfrontat la regidoria” i anticipa que “tota l’activitat serà diferent però intentrem reproduir unes Santes el més normals possible”. En aquest sentit aposta perquè l’edició de la Festa Major suposi “el principi de la fi del malson de la cultura amb control d’accessos i les actuals condicions de pandèmia. Mataró enyora Les Santes i és imprescindible fer-les”. 

Un altre detall que ja s’ha avançat i que també reforça la descentralització de la festa és que els Focs del 27 de juliol a la nit, l’acte més concorregut i seguit, es recuperarà de totes totes però la pirotècnia es dispararà des de quatre punts de la ciutat, perquè es pugui seguir d’arreu i evitar la gran concentració de persones a baix a mar. 

El nou fotògraf per Les Santes 2021. Foto: R.Gallofré

El nou fotògraf per Les Santes 2021. Foto: R.Gallofré

Canvi de fotògraf

A nivell d’imatge, es coneix que Les Santes reutilitzaran el cartell de l’edició no celebrada de 2020, obra de Marta Floriach però canvien de fotògraf encarregat del reportatge per a l’exposició de l’any següent. Pere Masramon ha renunciat per motius professionals i el seu substitut és el fotògraf resident a Mataró i nascut a Bèlgica Pierre Radisic. Ha exposat a diferents països i a Mataró ha participat d’exposicions al Col·legi d’Aparelladors i a La Destil·leria. El propi Radisic considera “un honor i un signe d’obertura que s’esculli a un belga per fer les fotografies d’una festa catalana” i ha avançat que confia en la impovisació a l’hora d’entomar reptes com aquest.

 

Comentaris (9)

LUIS Fa 1 any
Hola, Tengo una duda, cuando compras una de las 80.000 entradas, te da derecho a ver cualquier evento de Les Santes? Cómo por ejemplo Las Habaneras, un concierto etc. Estoy de acuerdo con alguien que ha dicho que el Ajuntament, podría dar a conocer la forma de este año de que van a haber unas entradas limitadas y poner anuncios por Mataró de donde se adquieren las entradas. Gracias!!
Beatriz Fa 1 any
Me parece bien ! Lo único que pediría que si va por entradas, porfavor ! Se haga algún plan de propaganda, en el que todo el mundo, se entere a la vez .. porque sino volvemos a lo de siempre cuando te enteras.. y ya no quedan entradas para los eventos más llamativos ! Unos carteles en las paradas de autobús sería una forma!! Y mira que no cojo el autobús!
Mataronet Fa 1 any
En nom de la "cultura", ens gastem el que tenim i el que no tenim. I sols poden anar-hi uns quants.
roberto rodrigo Fa 1 any
Si quieren ser realmente justos los funcionarios y sus familiares del ayuntamiento tendrían que estar excluidos para que no vuelva a suceder la vergüenza que vimos en el espectáculo de la plaza del ayuntamiento por Sant Jordi
jordi Fa 1 any
El dinero de todos para uso y disfrute de los de siempre.....como en Sant Jordi pero a lo grande
maria Fa 1 any
Perquè es gasten els diners en actes que només hi podran anar els enxufats de l'ajuntament?
Nat Fa 1 any
Esperem que las entradas siguin gratuites per als Ciutadans de Mataró, ja paguem suficients impostos.
Anònim Fa 1 any
Entrades per als funcionaris i amics del ajuntament
SORA Fa 1 any
Doncs no entenc per què hi ha menys pressupost si cada any pugen més els impostos. Proposo per a disminuir despesa que s'elimini el pressupost per al fotògraf, a saber que cobra!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive