El vídeo de Santa Bàrbara, de Dèlia Planells

Santa Bàrbara sonada: campanes i pirotècnia a Mataró

Fidel a la tradició amb la seva patrona Santa Bàrbara, el grup de campaners de Santa Maria fan repicada general i un castell de focs

El 4 de desembre, Santa Bàrbara, sempre sembla un vespre més al Centre de Mataró fins que allà a tres quarts de vuit del vespre es posen a tocar totes les campanes del campanar de Santa Maria. La gent mira enlaire, estranyada, fins que repara en quin dia és. El vídeo de Dèlia Planells mostra el final de la repicada, amb la pirotècnia. 

Dissabte al vespre, fidels a la tradició, els campaners i campaneres de Santa Maria van fer repic general de campanes, culminat amb un espectacle pirotècnic disparat des de dalt del cimbori del propi campanar. La repicada se’n va anar fins a un quart d’hora de durada, i una cascada pirotècnica va deixar pas a unes bateries que van sorprendre un centre curull de gent passejant.

La repicada de Santa Bàrbara. Foto: Marta Gómez

La repicada de Santa Bàrbara. Foto: Marta Gómez

Com a curiositat, la de Santa Bàrbara és una de les dues úniques diades en què totes les campanes de Santa Maria toquen. Així, a la Carme (que no volta i s’ha de canviar), la Montserrat, la Miquela, la Juliana i la Semproniana del cloquer, també es repiquen la Madrona i la Candelera, les dels quarts i les hores. L’altre dia en què es toquen aquestes és per la Barram, per Les Santes.

Essent dissabte, la repicada de Santa Bàrbara va concentrar curiosos a la plaça de Santa Maria i l’inici del carrer Nou, sobretot en el moment del petit castell de focs disparat per culminar el recordatori a la patrona dels miners, els pirotècnics, els artillers i lògicament els campaners. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive