Visita a l'edifici, encapçalada per Baron i Romero
Visita a l'edifici, encapçalada per Baron i Romero

V. B.

S’inaugura la Nau Minguell amb només tres empreses confirmades

Una dotzena de firmes més han mostrat interès en instal·lar-se en l'antiga fàbrica, consagrada ara als sectors audiovisual i artístic

La Nau Minguell ha quedat inaugurada oficialment aquest divendres al migdia, malgrat que encara queda feina per fer en l’antiga fàbrica tèxtil, especialment en el contingut. L’edifici, a falta d’alguns retocs, està plenament operatiu, però falta trobar més empreses s’instal·lin en aquest nou ‘clúster’ dedicat als sectors artístics i audiovisuals que gestiona la Fundació TecnoCampus . De moment Can Minguell només compta amb tres empreses amb el contracte signat. La presidenta de la Fundació TecnoCampus, Alícia Romero, ha confirmat que n’hi ha una dotzena més d’interessades. “Un cop posem en marxa la nau i les empreses vegin els equipaments amb els quals està dotada, serà molt més fàcil que els interessats concretin els seus lloguers”, ha dit Romero, que dona per fet que d’aquí a finals d’any s’hauran ocupat totes les places possibles. "Fins que no s'ha fet tangible, el concepte que hi ha al darrere del projecte costava d'explicar", ha reconegut.

Empreses de màrketing online, de disseny 3D, fotògrafs, artistes i dissenyadors de joies són alguns dels perfils que s’han interessat en llogar els espais que des d’avui ofereix l’equipament ubicat al carrer Pasqual Madoz, que ha requerit una inversió de 3 milions d’euros de PUMSA. Tal i com han reiterat Romero i l’alcalde, Joan Antoni Baron, durant tota la jornada d’aquest divendres, el principal objectiu del projecte és “crear sinèrgies” entre artistes i emprenedors del sector audiovisual. “Hem volgut generar sostre econòmic perquè els artistes puguin treballar en contacte directe amb les empreses que explotin aquest talent”, ha afirmat l’Alcalde. En aquest sentit s’emmarquen les dependències a la tercera planta de la nau destinades a Sant Lluc per l’Art i Dimarts del Llimoner, les dues entitats que engloben una part important dels artistes plàstics de la ciutat.

L’edifici del carrer Pasqual Madoz es presenta com un espai obert a creadors i empreses “intensives en creativitat”, que té com a voluntat connectar talent i mercat i esdevenir un ‘clúster’ audiovisual. La primera planta compta amb un medialab equipat amb tecnologia punta -com ara un ciclorama circular de 360º- i que ha de servir com a laboratori audiovisual i enregistraments, showrooms, sessions de formació, presentació de productes o espectacles de petit format. A la primera i segona planta és on s’ubiquen els espais polivalents per a empreses, amb mòduls que oscil·len entre els 16 i els 53 m2. Finalment, a la tercera planta, a més de la seu de les dues associacions artístiques, s’hi ha ubicat un espai coworking per a lloguers temporals, destinat a autònoms o empreses que requereixin un espai adicional en un entorn audiovisual i artístic per a un període determinat de temps.

La ‘Via Europa’ del segle XXI

Tots els discursos de l’acte inaugural han destacat la Nau Minguell i el seu marc, el projecte TecnoCampus, com el buc insígnia del canvi de model econòmic i productiu que han d’afrontar la ciutat i el país. Baron ha assegurat que el projecte és un “entremès” del parc tecnològic que s’inaugurarà el proper setembre, i que es convertirà en la “Via Europa del segle XXI”. “La Via Europa va canviar l’urbanisme de la nostra ciutat, i ara la Nau Minguell i el tecnoCampus transformaran la nostra economia”, ha dit. L’Ajuntament confia especialment en l’audiovisual com un dels sectors de major pes en el present i futur de l’economia local, motiu pel qual també s’han impulsat iniciatives com el Consorci Digital Mataró-Maresme, el Graduat en mitjans audiovisuals o el Postgrau en guionatge de ficció. Alícia Romero ha destacat la Nau Minguell com a punta de llança de la transformació de Mataró i del Maresme cap a una economia “basada en el coneixement, més competitiva i menys vulnerable a les crisis”.

L’acte inaugural s’ha emmarcat dins de la jornada “Solucions audiovisuals per a la producció de directes”, que també ha inclòs una conferència del director d’innovació del grup Cromosoma, una de les empreses més destacades del sector audiovisual a Catalunya.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive