-
-

capgros.com/ACN

Romero creu que els Premis Blocs potencien Mataró com a ciutat innovadora

STIC.Cat, entitat organitzadora dels Premis Blocs, preparen un estudi que definirà el perfil del blocaire català

La presidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, creu que el fet que el lliurament dels Premis Blocs Catalunya es faci a Mataró “lliga molt bé” amb el seu tarannà de ciutat “innovadora i amb visió global i que aposta per la cultura catalana”. La III edició dels Premis Bloc, que organitza l’entitat STIC.cat, se celebrarà el proper 1 d’octubre a Mataró després d’haver passat per Girona i Vic en els seves primeres dues edicions. L’acte servirà també per inaugurar el centre de congressos del TecnoCampus.

Les inscripcions a la tercera edició dels Premis Blocs Catalunya es podran fer des del 26 d'abril a les nou del matí fins a les dotze de la nit del 14 de juny. El període de votació popular, en què tots els internautes podran votar, serà del 17 de juny al 6 de setembre. A partir de llavors, un jurat integrat per la presidenta de STIC.cat, Trina Milan i pel president del Parlament, Ernest Benach, entre d’altres, triaran els guanyadors entre els blocs més votats. Els responsables dels premis preveuen que la xifra de 700 candidats als premis de l'any passat augmentarà “exponencialment” aquest 2010. En aquesta edició, els premis estrenen dues categories noves, la de millor bloc gastronòmic i la de millor bloc d'esports. “Enguany que tenim eleccions al Barça, quasi era obligat”, va bromejar Trina Milan durant la roda de premsa de presentació dels premis, celebrada dijous dia 8 a la seu de la Fundació puntCAT, que es troba a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

El perfil dels blocaires catalans
En aquesta roda de premsa, Milan va anunciar que STIC.Cat està preparant un estudi que definirà el perfil del blocaire català. Els responsables de l'entitat l'elaboraran amb les dades dels inscrits als premis de què disposen juntament amb una metodologia de recerca pròpia. Segons Milan, aquest estudi serà “un plus de qualitat” per als premis perquè pretén ser un llegat per a la societat catalana. Milan ha definit el treball com “na recerca sobre la tipologia i les especificats dels blocs que es fan en català”i ha dit que els ha semblat “especialment rellevant”engegar aquest projecte per “explicar com i de quina manera està evolucionant el món del bloc en català” en la cultura del país. “En aquest moment els blocs són fonamentals a determinades empreses, a nivell de mitjans de comunicació i per a l'acció política i educativa”, assegura Milan.

El membre de STIC.cat Toni Sellas va precisar que per dur a terme l'estudi estan “treballant en la confecció de diverses metodologies entre les quals hi haurà un qüestionari” que es farà arribar als blocaires, a més de la informació de què disposen de les inscripcions. L'objectiu és definir el perfil del blocaire català en termes de, per exemple, edat, gènere o àmbit territorial. David Rodríguez, també membre de STIC.cat va afegir que l'estudi es farà preguntes com, per exemple, si hi ha escletxa digital entre homes i dones o entre àmbits rurals i les ciutats. Ha posat èmfasi en què l'estudi pretén ser un llegat per a la societat catalana ja que, segons ell, pot ser útil per a les institucions a l'hora d'elaborar polítiques.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive