Tornen els tests de PCR i d'antígens als contactes estrets
Tornen els tests de PCR i d'antígens als contactes estrets

El risc de rebrot a Mataró millora però segueix molt alt

Tota la zona metropolitana nord està tenyida de vermell pel risc alt i cada cop els positius per PCR són de persones més joves

El risc de rebrot de Covid-19 a Mataró és lleugerament inferior al que hi havia a inicis de setmana però es manté el color vermell tenyint la ciutat en els mapes de risc. Segons les darreres dades de Salut l’índex de referència se situa en un 223,15. Per sobre de 200 el risc es considera molt alt.

Tot i que l’estadística és acumulada, es pot afirmar que Mataró entra al cap de setmana una mica millor de com va començar la setmana pel que fa a risc de rebrot. Les dades de fa una setmana van acostar l’índex de rebrot als 280 punts mentre que en la darrera foto de la situació aquest índex (que si és superior a 100 suposa un risc alt i si està per sobre de 200 és molt alt) se situa en 223,15. Una millora mínima però se segueix en zona vermella. De màxima alerta.

Cal tenir present, a més, que les tendències no estan monitoritzades al dia. Igualment, si un missatge s’està repetint per part de les autoritats sanitàries respecte evitar la propagació del virus (a més de la triple recomanació consuetudinària de distància, mans i mascareta) és ser extremadament curós en les trobades socials amb amistats i família, que estan limitades a ser d’un màxim de 10 persones. Essent el cap de setmana el període social per excel·lència de la setmana, la tendència a la baixa és perfecta i fàcilment reversible.

Les dades de la darrera setmana

Cada cop és més baixa la mitjana d’edat 

En els últims set dies a Mataró s’han confirmat 130 casos de Covid-19 per mitjà de proves PCR. Segueix a l’alça tant la taxa com el percentatge de proves positives del total que es practiquen (un 7,74%)

Un altre element a tenir molt present és que cada cop és més baixa la mitjana d’edat de les persones que donen positiu i que ara se situa en 37,61 anys a Mataró.


La situació hospitalària, controlada

Si a nivell de risc de rebrot aquests 15 dies d’agost estan en xifres comparables a finals de març i inicis d’abril, val a dir que la situació hospitalària és força millor (amb la pressió, en aquest cas, sobre els CAPs) amb 17 persones hospitalitzades i 3 d’elles a la UCI.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive