foto 3801744
foto 3801744

El risc de rebrot de Mataró es dobla en quatre dies

La velocitat de contagi també es multiplica en els darrers dies, com el risc de rebrot

Les dades epidemiològiques demostren de forma tossuda que la pandèmia de Covid-19 no s’ha acabat. Aquesta setmana passada es baixava de la incidència de 50 casos a nivell espanyol i semblava cantar-se victòria, però les variacions a l’alça del seguiment són un avís. Per exemple: Mataró. El risc de rebrot s’ha doblat en només quatre dies.

La corba mataronina torna a tirar amunt. El risc de rebrot segueix sent moderat però si quatre dies enrere es va estar a punt de baixar de 30 punts (sense arribar a estar en el color verd del risc baix) avui registra 70 punts i tiba cap amunt. A més, som enmig del pont del Pilar, que ha coincidit a més amb la reobertura de les discoteques, dos factors d’increment de la interacció social que poden fer més forta l’empenta alcista de les dades.

Els joves, el gran perill

És precisament la població més jove, la més propensa a la interacció i a l’oci nocturn la que està protagonitzant més nous casos detectats. La mitjana d’edat dels positius dels darrers dies ha baixat a 25,65 anys quan les últimes setmanes estava per sobre dels 43. La preocupació perquè creixin els casos també es fonamenta en què les franges d’edats més joves (entre 20 i 34 anys) són les que presenten un percentatge més alt de persones no protegides amb la vacuna.

No és només el risc de rebrot. També la resta d’indicadors alerten que la cosa encara cueja. La velocitat de transmissió, per exemple, també s’ha doblat en poc més d’una setmana i marca un 1,44 que vol dir dues coses: que el virus torna a estar en fase expansiva i que circula de forma que dos positius en poden contagiar tres, pràcticament. Mantenir les mesures de distància i mascareta segueix sent necessari.

 

Arxivat a:

Comentaris (5)

Paula Fa 7 dies
El que em fa gràcia és que la útlima onada, la "onada jove", com diu a l'article la mitjana d'edat era de 45 anys. ¿Podem deixar de culpar els joves de tot?
jordi Fa 7 dies
Titular tendencioso intentando relacionar la fotografia ( ocio y juventud ) con la expansión de la pandemia. Un poco de profesionalidad por Dios!!!!!
Geoffrey Fa 8 dies
How stupid can the government get, they know the virus is here to stay yet they allow people not to wear masks or keep a distance etcetc All because business wants money, from the people that don't car
Àlex Fa 9 dies
Normal, sembla que el COVID hagi desaparegut. Surts al carrer i no hi ha gairebé mascaretes, poses el futbol a la TV i ningú al camp porta mascaretas ni hi ha distàncies, mires les xarxes socials videos de festes i més del mateix, i per que no vaig sortir de casa el dissabte, que segur que el poligon estaria igual....
Enric R Estel Fa 9 dies
No pasa nada , que nadie se alarme , sabíamos que en navidades o antes abría una 6° ola , pues ya la tenemos llamando a la puerta , que paseeeee , cuando antes venga antes la superaremos , si no sabemos estarnos quietos y preferimos seguir haciendo lo que nos da la gana , luego no podemos lamentarnos , un saludo amigos

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive