Millora el risc de rebrot tot i que la situació segueix sent delicada
Millora el risc de rebrot tot i que la situació segueix sent delicada

El risc de rebrot de Mataró baixa i l’Rt s’acosta a 1

Sisè dia seguit de lleuger descens del risc de rebrot, que venia de 2.000 punts i ara en marca 1.338

Per sisè dia seguit, Mataró millora en les principals dades del seguiment epidemiològic en plena pandèmia de Covid-19. Segons les dades facilitades aquest diumenge pel Departament de Salut el risc de rebrot ha perdut 200 punts més i també baixa l’Rt, que es queda a 1,07, ben a prop de l’1.

Cal recordar que l’Rt mesura la velocitat de reproducció de la malaltia i quantifica cada positiu a quants més en contagia. Des de l’inici de la pandèmia, les autoritats li han conferit una gran importància perquè es considera que els contagis estan en creixement a partir de 1 (quan cada cas en provoca un altre) o decreix quan se situa per sota. En només una setmana, de dilluns a diumenge, Mataró ha passat d’una Rt de 1,98 (cada cas en contagiava 2 a la pràctica) a estar pràcticament en 1.

Les dades de Mataró

Les dades de Mataró facilitades pel Departament de Salut

El risc de rebrot també està protagonitzant un descens pronunciat després d’acostar-se a tocar dels 2.000 punts amb les dades obtingudes dilluns. Des de llavors el descens ha estat sostingut i diumenge l’indicador marca 1.338 punts. Cal tenir present que, tot i el descens relatiu, la situació segueix sent epidemiològicament de màxima alerta ja que per sobre dels 200 punts el risc es considera molt alt i Mataró en marca 1.338. Per altra banda, el seguiment d’aquest indicador ja ha donat mostres amb anterioritat de la seva volatilitat. 

Tendència del risc de rebrot. Font: Salut

Tendència del risc de rebrot. Font: Salut

Major control però incidència encara alta

De l’anàlisi de les dades (que cal recordar que mostren tendències consolidades i recullen casos de fins a 3 dies abans de l’actualització) se’n pot desprendre una lleugera millora venint d’una setmana, la del 15 al 21 d’octubre, en què la situació es va descontrolar per complet. Un bon indicador de com de greu és la situació acumulada es pot constatar amb la incidència acumulada en 14 dies, que marca 1.342,80 punts quan és un indicador en el que el llindar de gravetat el marquen els 500. Mataró està lluny de controlar el virus i segueix sent una ciutat singularment afectada pels contagis.

Entre el 22 i el 28 d’octubre s’han confirmat 800 casos de Covid-19 via PCR o test d’antígens, resultant positives 13 de cada 100 fetes.

Comentaris (1)

Geoffrey Fa 2 anys
Inform the people that, Africans, Chinese, Russian just too name three countries that have people that do not travel needlessly and so they are not suffering high infections. We foolish people, footballers, going from Spain to Italy, japonese footballer's going to Spain etc, even now we have people riding bikes and their support crews touring round without, masks or distance, school children not wearing masks in class. Etc etc. The Spanish president proved the answer, earlier this year.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive