Les dades provinents de proves PCR com el risc de rebrot millora una mica a Mataró
Les dades provinents de proves PCR com el risc de rebrot millora una mica a Mataró

El risc de rebrot a Mataró baixa a la meitat en 4 dies

Espectacular baixada del risc de rebrot, que se situa per sota del llindar dels 200 punts, en risc alt però no ‘molt alt’

El risc de rebrot de Covid-19 de Mataró s’ha aficionat a la muntanya russa i només 4 dies després de marcar el seu màxim en tota la pandèmia (379 punts el 22 de setembre) ha baixat a menys de la meitat en només 4 dires (163 amb dades del dia 26).

Mataró passa de risc molt alt a "només" alt

El descens de l’índex de referència per avaluar l’estat de la pandèmia a la capital del Maresme s’equipara amb una tendència a la baixa d’aquest mateix índex a nivell català. També la velocitat de reproducció del virus en el darrer parcial setmanal (entre els dies 20 i 26) baixa a 0,75 del que es pot deduir una frenada important en la propagació. L’índex de velocitat de reproducció té el llindar d’1 per definir si el virus està en creixement o no. La bona notícia d’aquest 0,75 és, per tant, evident.

Les dades que facilita el Departament de Salut també són positives per com baixa el percentatge de proves PCR que donen positiu a la capital del Maresme. Cal tenir present que aquest és un dels barems que es proposa a nivell estatal per avaluar la situació de les ciutats de més de 100.000 habitants com Mataró, amb el llindar del 10% a partir del qual l’índex és preocupant. Mataró, que ni en la setmana anterior amb les dades més disparades s’havia acostat a aquest topall (un màxim del 7,78%) veu com amb el darrer parcial el percentatge baixa al 4,29. 

S’han confirmat via PCR un total de 113 casos amb una taxa de confirmats per cada 100.000 habitants de 87,21.També en comparació amb la proposta de control estatal: el Ministeri parla d’actuar quan aquesta dada sigui de 500.

Molt pocs positius a nivell català

Catalunya ha declarat només 62 nous casos positius de covid-19 confirmats per PCR en les últimes 24 hores, segons l'últim balanç proporcionat pel Departament de Salut. Dimarts, en canvi, es va informar de 1.865 nous positius. La xifra total s'eleva a 138.847, i amb totes les proves arriba fins a 163.807 casos (213 més declarats en les últimes hores). Des de l'inici de la pandèmia han mort 13.342 persones per coronavirus a Catalunya, 14 més que en el darrer balanç. El risc de rebrot se situa ara en 154,47, nou punts menys en un dia. També baixa la velocitat de contagi, de 0,94 a 0,90. Els ingressats als hospitals pugen en 2 persones i ara són 802, dels quals 140 estan a l'UCI, una més que fa 24 hores.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Enric Maselles Fa 2 anys
Algu ha vist con estan les pistes d atletisme? "Grups de fins 20 persones una al costat de l altre corren I tothom despreocupat.... I ni policía ni serveis municipales ni res de res...
Xavi Fa 2 anys
D veritat que no se com us atreviu a asegurar q baixa el risc y q la gent s'acomodi , potse ahir no van sortir positius i dema passat en surten 800 d cop.. massa rapid canteu victoria!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive