L’UCI de l’Hospital de Mataró se segueix omplint de casos de Covid. Foto: CSdM
L’UCI de l’Hospital de Mataró se segueix omplint de casos de Covid. Foto: CSdM

El risc de rebrot baixa a Mataró dels 1.000 punts

És la primera vegada des del 16 d'octubre que es trenca la barrera. També baixa lleugerament el Rt.

Mataró obre el cap de setmana amb la notícia del descens del risc de rebrot per sota dels mil punts. Les últimes dades sobre la pandèmia del coronavirus a la ciutat indicaven aquesta tendència i se situava en 1.015, però amb les xifres més actualitzades aquest risc cau fins els 950 punts. Segueix sent una dada molt elevada, però la corba segueix caient després d'haver arribat a superar els 1900 punts. Cal descatar, però, que segueix sent una xifra que està molt per sobre del risc de rebrot alt que indica la Generalitat de Catalunya, i que és tot aquell que passi per sobre de 100. Les últimes dades de pacients a la UCI xifraven  20 de 22 llits ocupats.

Cal destacar que actualment hi ha 68 pacients ingressats actualment i que el número de casos acumulats a la capital del Maresme supera ja els 5.000 i se situa en 5.097 amb un total de 133 defuncions. D'entre totes aquestes dades, el Rt es troba en el 0,82, un pèl per sota de les dades anteriors (0,83)  i que identifica l'índex de contagi del virus. Que estigui per sota del punt significa que aquest no es reprodueix i per tant, una manera d'evitar que les dades segueixin rebaixant-se. Cal destacar que la mitjana d'edat de les persones infectades a la capital del Maresme és de 37,32 anys, sensiblement més baixa que a Catalunya i a la resta de la comarca.

Policia Local de Mataró informant del toc de queda a les 22h, una de les mesures anti-covid. Foto: R. G.
Policia Local de Mataró informant del toc de queda a les 22h, una de les mesures anti-covid. Foto: R. G.
 

Les dades del Maresme

Pel que fa al Maresme, cal destacar que el risc de rebrot es troba en 727 punts, per sota de Mataró, i que el Rt això sí és una mica més elevat amb 0,88. En aquest cas, la mitjana d'edat de les persones positives detectades amb PCR i Test Antígens és de 40,13 anys, el 52,3% de les quals són dones. La comarca suma ja 653 defuncions des que va començar la pandèmia, amb 170 pacients ingressats actualment i més de 14.000 casos confirmats fins el moment.

A nivell català la situació és similar a la maresmenca, amb 720 punts de risc de rebrot i un Rt més elevat, del 0,93.  Amb 14.543 defuncions des que va començar la pandèmia i gairebé 300.000 casos confirmats acumulats (294.703), Catalunya segueix aplicant restriccions en diversos sectors i horaris, com el confinament perimetral durant el cap de setmana o el tancament de bars i restaurants.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive