-
-

Redacció

Els reptes de Mataró en comerç: centres comercials a cel obert

Especial publicat a la revista 1593 sota el nom 'els reptes del nou decenni'. Com serà Mataró al 2030?

El comerç de la ciutat té diversos plans en marxa, i això ja és novetat. Les bones intencions hi ha estat en molts altres moments, però sobre la taula hi ha propostes concretes que poden ajudar a canviar la dinàmica dels últims anys. Dues d’elles afecten directament al comerç urbà. Per una banda, el Pla d’Impuls del Centre, un projecte ambiciós que pretén entregar el centre de la ciutat als vianants i no als vehicles, que vol potenciar diversos espais i fer que la mobilitat i accés sigui més amable. Per l’altra, la legislació que si cap avenç electoral –tampoc descartable- al Parlament de Catalunya ho impedeix, arribarà amb les APEU: una aposta per convertir els comerços urbans en espais similars als centres comercials però a l’aire lliure. 

Les dues propostes tenen com objectiu impulsar i dinamitzar el comerç de Mataró, colpejat i en hores baixes des de fa anys. El fet de poder organitzar-se com una àrea d’actuació delimitada on tothom ha de participar en drets i deures pot permetre que s’avanci i es creïn accions comunes per millorar l’atractiu dels comerços urbans. No només al centre, sinó també als barris. En aquest sentit, a deu anys vista aquest tipus d’organitzacions per zones han de permetre oferir una experiència al comprador diferenciada i de qualitat.

D’altra banda, també haurem de tenir definit i executat què serà del Mataró Parc. La locomotora comercial vol ampliar i l’Ajuntament vol que s’ampliï, però falta concretar quan i de quina manera. El que seria molt optimista dir és que sabrem què passa amb el Corte Inglés, però aquesta és una previsió en la que millor no mullar-se. Pel que pugui ser.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive