El Ple debatrà la proposta de Ciutadans
El Ple debatrà la proposta de Ciutadans

Els regidors de Mataró donen part del sou a la lluita contra el coronavirus

Els representants polítics municipals cedeixen el 10% de les retribucions de l'abril a Creu Roja o a altres ONG que lluiten contra els efectes de la pandèmia

Els regidors i regidores de Mataró donen part del seu sou a la lluita contra el coronavirus. La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró va acordar que els representants polítics municipals donin el 10% de les retribucions que van percebre a l'abril -ja sigui salari o bé assignacions per assitir al Ple i a òrgans col·legiats- a la Creu Roja o a altres organitzacions no governamentals (ONG) que lluiten contra els efectes sanitaris, econòmics i socials de la pandèmia.

El Ple ordinari de maig també va acordar que els cinc grups municipals que tenen representació a l’Ajuntament de Mataró (PSC, ERC-MES-AM, En Comú Podem Mataró, Ciutadans i Junts x Mataró) donin part de l'assignació fixa mensual que perceben ,que s'eleva a  3.060 € per a despeses per l’activitat del grup, més 221 € per cada regidor o regidora que tinguin.

En concret, segons la moció d’Alcaldia que el Ple ha aprovat per unanimitat, l’Ajuntament destinarà a despesa social relacionada amb la crisi sanitària del coronavirus el 30% de les assignacions econòmiques d’aquest mes que haurien de rebre els grups municipals. El percentatge es calcularà tant de la part fixa com de la part variable.

Més enllà d'aquesta donació de les retribucions, des de l'Ajuntament s'han dut a terme durant aquestes darreres setmanes diferents campanyes de suport als ciutadans i empreses afectades per l'epidèmia, com ara préstecs de 400 euros als que encara no han rebut la prestació de l'ERTE, redistribució i flexibilització del calendari fiscal o altres ajudes. 

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive