Recullen firmes per la convivència a tot Mataró (a la imatge, el Parc del Nord de Vista Alegre). Foto: R. Gallofré / Ajuntament
Recullen firmes per la convivència a tot Mataró (a la imatge, el Parc del Nord de Vista Alegre). Foto: R. Gallofré / Ajuntament

Recullen firmes contra la inseguretat i la delinqüència a Mataró

Un grup de ciutadans recullen firmes a la plataforma change.org per demanar solucions a l’Ajuntament i les administracions

La inseguretat, la delinqüència i l’incivisme són tres dels grans problemes de Mataró i un grup de ciutadans ja algunes setmanes que recullen signatures a través de la plataforma Change.org per demanar solucions a les problemàtiques que afecten la ciutat i minen la seva convivència. La petició, que va camí del miler de suports, demana solucions a l’Ajuntament i altres administracions competents “per la seguretat, el civisme, la convivència i la qualitat de vida per als veïns”. 

En la declaració de principis que acompanya la recollida de la signatura, els promotors asseguren que “en els últims anys la convivència s’ha anat degradant, amb problemes que afecten tota Mataró però, en especial, els barris més desafavorits econòmicament, com ara Cerdanyola i Rocafonda. En l’actualitat es produeix inseguretat als carrers, actes d’incivisme, agressions, ocupacions conflictives, tràfic i consum de drogues i robatoris”. 

La imatge de la recollida

La imatge de la recollida de signatures

Els promotors de la recollida volen que s’actui contra la inseguretat, l’incivisme, la deixadesa i degradació dels carrers, les agressions, les ocupacions conflictives, el tràfic i consum de drogues, els robatoris, la venda ambulant.

Què proposen?

La recollida de signatures és propositiva i demana millores en vigilància “amb càmeres de seguretat i policia de barri que es mogui a peu pels carrers i promogui el civisme i la convivència”.

 • Demanen implementar mesures de tolerància zero amb l’incivisme.
 • Fer pressió des de l'Ajuntament perquè les persones amb rendes més baixes puguin accedir a un habitatge social, fomentar la rehabilitació dels habitatges i expropiar els pisos buits o abandonats per tal de convertir-los en habitatges per a persones precaritzades.
 • Respecte l’aparcament, demanen la creació de noves places d’aparcament en solars buits i ampliar i renovar els pàrquings ja existents i també retirar el gran volum existent de vehicles abandonats. 
 • Proposen també “augmentar el control del consum i la venda de drogues, fer campanyes de sensibilització sobre el seu impacte en la salut i facilitar”.
 • Crear plans per al comerç dels barris més desafavorits, per millorar i restaurar les botigues que els conformen i millorar així la qualitat de vida, els serveis i el teixit econòmic dels barris.
 • Millorar l’estat dels carrers, renovant els carrers que presentin deficiències i creant noves vies per als vianants, amb més neteja i proteccions per als vianants.

Arxivat a:

Comentaris (8)

Dolors Fa 1 mes
No estic d'acord amb el punt d'expropiar pisos buits siguin de bancs o de particulars.
maria Fa 1 mes
explicació del Capgròs per no publicar o tirar-se dies i dies en publicar o censurar els missatges? Quina llibertat d'expressió i democràcia és aquesta? On s'ha vist això de tirar-se dies en posar opinions. Torneu els diners públis que guanyeu de la gent que censureu per no compartir la vosta ideologia com a dictadors . Sou el No-Do de Mataró, vergonya aliena doneu, vinga una altra censura senyors demòcrates
ANEM A SE SINCES Fa 1 mes
A una part de Mataró se la fum el que passa a Rocafonda i Cerdanyola. Tot el que ha passat a estat perquè la resta de MAtaró ha conegut les ocupacions, incivisme, el que es conviure amb altres realitats culturals i ha patit la delinqüència que FA ANYS patien aquets barris. Quan tot es relaxi, tothom tornarà a passar de Rocafonda i Cerdanyola. Temps al temps. I a l'Ajuntament igual. Molts treballadors només pensant en les seves vacances, tot tancat a l'agost els barris ningú tr
Toni Aznar Fa 1 mes
No acabo d'entendre com aquestes propostes poden reduir el nivell de vulnerabilitat, que per altra banda, esteu associant vulnerabilitat a delinqüència, i això, promou exclusió social.
Jordi Fa 1 mes
Estic d' acord amb tot, però falta informació. Falta proposar com es pot portar a terme cada un dels apartats. Ens omplim la boca de bones intencions, però mai ens mullem a l' hora de decidir, perquè no volem dir el que es girarà en contra. A qui perjudicarà l' execució de totes aquestes peticions?. A la butxaca del contribuent, i com tots sabem, ja ens la toquen prou. Com a exemple, estic fart de sentir governs prometent crear llocs de treball sense dir COM.
Mataronina Fa 1 mes
Ha costat al Capgros fer ressò d'aquesta recollida de signatures.Abans veiem en diaris a nivell nacional aquestes notícies q en un mitjà local q sí q subvencionat per tots però al servei d'una minoria i no precisament al servei del poble honrat i currant.Sinó al servei dels vividors d subvencions,ajudes,funcionaris,polítics,vaja tot lo no productiu del país,qüestió de identificacions entre ells mateixos,tranquils qla resta paguem la barra lliure perquè visqueu molt bé més temps i ta
Angel garcia Fa 1 mes
Teniu tot el meu apoyo, i penso que està molt bé ,que un grup de ciutadans es postuli, per intentar millorar Mataró d'alguna manera, perquè realment fa pena, la inseguretat la delinqüència l'ocupació de pisos ilegal els carrers amb mal estat, en fi tot plegat. Esperem, que el batlle de Mataró rebi aquestes firmes entre elles la meva i faci alguna cosa més, que veure els toros des de la barrera, que ja va sent hora
Xavier Torné Fa 1 mes
Teniu tot el meu suport, Mataró fa pena i fàstic, a banda de la inseguretat i la delinqüència, tenim també la brutícia i deixadesa de la ciutat en general.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive