Cubells de recollida porta a porta a Arenys de Mar
Cubells de recollida porta a porta a Arenys de Mar

La recollida porta a porta arribarà el 2021 a Mataró

El plec del nou contracte de la brossa preveu la implementació d’aquest sistema de recollida primer a les urbanitzacions i posteriorment a Vista Alegre

La recollida de la brossa porta a porta és un sistema d’èxit, comú a molts municipis del Maresme i que garanteix maximitzar la recollida selectiva de les diferents fraccions. També, òbviament, és més costós i suposa un canvi de paradigma: d’anar al contenidor a deixar el cubell davant de casa. Mataró aposta per iniciar la implementació d’aquest nou sistema com una de les novetats principals del nou contracte de la brossa que s’ha licitat.

El sistema de recollida porta a porta es basa en fer la recollida selectiva per fraccions a davant de cada llar segons un calendari preestablert i sempre amb un control mínim de la qualitat dels materials lliurats per part de l’empresa responsable. Si toca una fracció no se'n recull una de diferent. Això permet separar molt millor. Mataró adoptarà a meitats de l’any que ve aquest sistema, primer a les urbanitzacions que faran de prova pilot i s’espera que en el decurs del contracte que ara es licita s’arribi també a prestar aquest servei dins el casc urbà. En tot cas es començarà per zones més residencials abans d’entrar a la part més densament poblada. 

El 2021, de complir-se les condicions del nou plec, el porta a porta hauria de cobrir les urbanitzacions de Can Quirze, Vallveric, La Fornenca, La Cornisa, Les Sureres i Can Vilardell. A posteriori, el servei s’hauria de començar a prestar a Vista Alegre com a zona residencial si bé el plec diu que els licitadors hauran de preveure una possible a altres zones.

Recollida porta a porta a Collbató

Porta a porta a Collbató. Foto. Ajuntament de Collbató

Com funcionarà?

D’acord al nou plec, la recollida a les zones amb porta a porta es farà sempre en torn nocturn, amb inici de la recollida a les 22h. La recollida dels contenidors de porta a porta col·lectiu es farà amb la resta de la xarxa de contenidors de la ciutat amb la freqüència necessària per evitar qualsevol tipus de desbordament.  

La recollida selectiva porta a porta, ja sigui mitjançant l’aportació directa de bosses al carrer o ja sigui mitjançant l’ús de cubells, precisa d’un cert control de qualitat per part del servei de recollida per a garantir la màxima qualitat possible dels materials que es lliuraran a un centre de reciclatge. En aquest sentit, quan els operaris detectin la presència de materials impropis o una aportació incorrecta que no es correspon amb el material que pertoca en el dia de recollida corresponent,  no es recollirà el cubell o bujol i es deixarà en el punt de la via pública on s’hagi trobat. No es preveu un servei addicional de recollida de bosses incorrectes.

Aquesta i la resta de novetats del nou plec de contracte de la brossa tindran la seva campanya de promoció i informació per part de l’Ajuntament.

 

Arxivat a:

Comentaris (7)

Susanne Fa 1 mes
Supongamos mi caso, yo no puedo bajar escaleras, de noche estoy sola, quien. Baja mi basura ? Van a subir al quinto a por ella? Tengo que meter en el congelador la basura orgánica y saco la comida ? Como lo hacemos?
Minai Fa 1 mes
Visc en un pis de 40m2. A on se suposa que tinc que guardar la brossa en plè estiu quan començi a fer pudor? I si sem passa el dia de la orgànica? Que faig? Crec que voler implementar això en una ciutat atapaïda com mataró es un error. La gent no te xalets per deixar la brossa al pati. A rocafonda amb la massificació que hi ha es formaran muntanyes de brossa cada nit. Imagineu-vos un portal amb 40 veïns. Una muntanya de brossa cada nit. Fastigós.
Mònica Fa 1 mes
El problema dels percentatges de reciclatge no depenen del sistema de recollida ni dels diners que es gasti l'Ajuntament. És un problema educacional i de l'individualisme de la nostra societat. Si cada persona pensés en el demà i en el futur dels nostres fills, o en el nostre propi, enlloc de pensar en l'avui i en el Jo, els percentatges serien mooooooolt més alts. Al final el que passa és que com que tothom fa el que li dona la gana, l'Ajuntament ens ha d'imposar enlloc de demanar que reci
Raspa Fa 1 mes
Y en verano el dia q dejen una bolsa que no sea el dia de recogida,sera un nido de infecciones y de peste para todos,eso si no va nadie y la esparza por toda la calle.
Cisco Fa 1 mes
Això no serà bo,, ans costarà més d'unes o sigui nova puga de de imposts, i després diran q no a funcionat As baixaran llavors el impost de la brossa
Anna f c Fa 1 mes
Hola doncs jo trobo q es necesari si mes no per veure la quatitat de brossa que generem Per poder recickar el q es pugui L.unic inconveniet es q l.organic hauria de passar a diari sobretot a l.estiu Jo soc de canet i fa 18 anys q ja reciclem
Xavier Torné Fa 1 mes
Aquest sistema ha fracassat en tots els municipis on s'ha volgut instaľlar, és un focus de pudors, inconvenients i molèsties per a tothom.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive