Dos turistes a l'hotel Atenea de Mataró
Notícies relacionades
Dos turistes a l'hotel Atenea de Mataró

Què ofereix Mataró als turistes?

La ubicació i la bona connexió amb Barcelona contrasta amb la manca d'activitats durant l'agost, segons els hotelers de la ciutat

Com cada any, els turistes escullen Mataró per la tranquil·litat, la qualitat de les seves platges i la proximitat amb Barcelona. “És un tipus de client a qui li agrada el turisme més relaxant, d’aquí destaca també la gastronomia i la cultura amb la ruta modernista, a més de l’oferta de botigues del centre” asseguren des de l’hotel Atenea, afegint que “els turistes troben que és una ciutat petita però que està molt ben equipada a nivell de botigues i de restauració”. Es tracta d’un turista a qui li agrada estar a prop de la gran ciutat però sense ser-hi dins i, per tant, la proximitat amb Barcelona i les bones connexions és un punt a favor per la capital del Maresme. “La bona comunicació amb Barcelona a través de tren i de bus suma, nosaltres tenim al costat una parada d’autobús i és un comentari molt positiu que ens fan els turistes”, expliquen des de l’hotel URH Ciutat de Mataró.

El turista que ve a Mataró vol proximitat a una gran ciutat però sense allotjar-s'hi directament, i això és un punt a favor per a la capital del Maresme

Molts turistes valoren poder estar ubicats al centre de la ciutat i aquest també és un dels reclams del New Hotel Colon i dels seus clients, que en cinc minuts poden trobar l’oferta de restaurants, bars i botigues. Des de l’hotel també prioritzen la platja i l’accessibilitat a Barcelona com els punts forts de Mataró. “Els nostres clients valoren l’amplitud de les platges, que no estan massificades i que estan netes i cuidades” i, a més, comenten que “si segueixen Barcelona per la costa, som una de les primeres poblacions que es troben amb disponibilitat i oferta hotelera, i aquesta és una de les raons que fa funcionar Mataró”.

Un dels aspectes que enguany valoren positivament els hotelers és la millora en la informació turística que es facilita als turistes per donar a conèixer la ciutat i les seves activitats i particularitats. Any rere any s’ha anat millorant i els hotelers han notat el canvi. “Aquest és el cinquè estiu que estem aquí i cada any hem anat veient millores a nivell d’informació turística que ens dóna l’ajuntament” afirmen des de l’hotel Atenea, que expliquen que “tots els suports estan en anglès i francès i això és importantíssim pel tipus de turista que ve”. En aquest sentit, des de l’Atenea també valoren la millora en les infraestructures: “Les infraestructures estan més preparades per rebre clients estrangers i especialment les platges, que s’han posat les piles i ara estan molt ben considerades pel turista”.

Però què li falta a la ciutat?

Segons els hotelers i el seu contacte directe amb els turistes, a Mataró li fa falta una oferta més àmplia d’activitats. “Molts turistes et pregunten per activitats per poder fer a la ciutat tant per a adults com per a petits i en aquest sentit sí que troben a faltar més oferta” asseguren des de l’hotel URH Ciutat de Mataró. Segons la seva experiència, “a part del Passeig Marítim i del centre històric de Mataró tampoc hi ha gaire cosa a visitar i els turistes sí que busquen poder fer més activitats externes, visites guiades...”. El mateix opinen des de l’Hotel Ibis, que lamenten no poder oferir més als clients: “Sempre pregunten què poden veure a la ciutat de Mataró i es queden una mica curts, com si li faltessin coses més interessants a part del centre històric”.

Tots els hotels coincideixen en apuntar que a Mataró li falta una oferta més àmplia d'activitats

D’aquesta mancança també són conscients a New Hotel Colon: “El que voldrien els turistes és tenir un ventall de possibilitats més ampli en quant a activitats, rutes turístiques i quelcom més de patrimoni cultural”. Es tracta, per tant, de fomentar un tipus d’activitat per a aquells turistes que fan estances d’una setmana i que busquen quelcom més que anar a la platja i visitar Barcelona. A més, des de l’hotel destaquenque un dels motius és que el perfil de turista que ha crescut és el de tipus familiar, parelles adultes o gent ja jubilada.

Per altra banda,des de l’hotel Atenea destaquen un aspecte que pot passar per alt però que consideren important a tenir en compte, la faltad’hamaques a les platges. Segons els hotelers, “pot semblar quelcom insignificant però molts turistes no estan acostumats a estirar-se a la sorra com ho fem nosaltres”.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive