En lluita contra les ocupacions des de Mataró
Notícies relacionades
En lluita contra les ocupacions des de Mataró

PSC i Junts s'alien contra les ocupacions a Mataró

Els dos partits presenten una Declaració Institucional per reclamar canvis legals i suport als Ajuntaments i veïns contra les ocupacions delinqüencials

El PSC i Junts per Mataró han presentat una Declaració Institucional conjunta en la que s'alien per demanar mesures de suport als ajuntaments per combatre les ocupacions delinqüencials. Els dos partits coincideixen en exigir canvis legals i més eines tant als consistoris com als veïns per fer front a aquesta problemàtica.

En el text, socialistes i Junts reclamen més eines als alcaldes i comunitats de propietaris per acabar amb l’ocupació d’immobles "que provoquen greus problemes de convivència en l’entorn i generen alarma social entre els veïns, quan es tracta d’una ocupació delinqüencial". 

A banda, proposen destinar a habitatge social els immobles recuperats per fer front a una de les emergències que viu el país: la falta d’habitatge, i insten a prendre mesures "efectives"  quan aquests habitatges propietat dels grans tenidors romanen buits durant mesos, tal i com és habitual que passi a Mataró. 

Canvis legals

En l'àmbit legal, volen la modificació del Codi Civil de Catalunya per facultar jurídicament els ajuntaments i les comunitats de propietaris afectades perquè puguin instar judicialment les desocupacions en aquells casos que generin alteració greu de la convivència i creïn alarma social. A més, proposen canviar la llei de l’habitatge i afegir una nova tipologia de conducta com a exemple d’incompliment de la funció social de l’habitatge.

Pel que fa a la Llei d'Enjudiciament Criminal, PSC i Junts creuen que cal canviar-la mitjançant la introducció d'una mesura de desallotjament en el termini màxim de 48 hores, des de la petició cautelar de desallotjament, quan els ocupants de l'immoble requerits no exhibeixin el títol jurídic que legitimi la seva permanència a l'immoble. I en l'àmbit legislatiu del règim local, reclamen modificacions perquè els ajuntaments tinguin instruments per intervenir contra els efectes perjudicials per a la seguretat i a la convivència ciutadana que genera la comissió de conductes delictives derivades de l'ocupació il·legal.

"La vida impossible als veïns"

Els dos partits recorden que les ocupacions il·legals delinqüencials "són un greu problema que fa la vida impossible als veïns que la pateixen i provoca un sentiment d’impotència a molts dels nostres ajuntaments".- A més, indiquen que les ocupacions són dutes a terme "sovint per màfies que s’aprofiten d’uns immobles que sabem que el propietari no farà res i que provoca que, amb el pas del temps, la convivència i la pau social en molts barris i poblacions del nostre país es degradi enormement".

En aquest sentit, assenyalen les entitats financeres, fons especulatius, grups voltors o la SAREB, "que fan de la inversió en la compra de finques un negoci especulatiu en detriment del dret a l’habitatge". Aquests propietaris, afirmen, "no actuen judicialment, i es desentenen dels problemes que generen aquestes ocupacions delinqüencials". Amb tot plegat, afegeixen, es veu minvat el dret de les persones vulnerables a adquirir un habitatge social


 

Comentaris (9)

maria Fa 7 dies
a veure quan s'alian per protegir als ciutadans dels robatoris i de la delinqUència però de veritat i no de boquilla que es lo unic que fan, tot postureig, no enganyen a ningún ni socialistes ni partits indepedentistes que solament van a omplir-se les butxaques amb la xusma que importen de fora.
Mataroní empipat Fa 12 dies
Declaració institucional?? Ai!! que em trenco!!, Com si servís per res!!! Es unicament postureig polític. Cal canviar les lleis a Madrid. Ets Okupa? Expulsió inmediata del habitatge i dos anys i mig de pena! i si a sobre ets extranger, quan acabis la pena, expulsió. Als mafiosos de la okupació, 5 anys per cada pis. Veureu com aixó s'acabaría de cop!!
the call of ktulu Fa 12 dies
Ni intención ni ganas de solucionar el problema, simplemente postureo de cara elecciones municipales. Mientras Europa riegue con subvenciones, seguirán trayendo toda esta inmigraciónparasitaria y tercermundista. Haced memoria a la hora de votar.
Ups!!!! Caldrà veure la lletra petita de les futures normes Fa 12 dies
Tal com està redactada la noticia, sembla que PSC i Junts volen treure, en 48 hores i una cautelar, els okupes per passar a tenir-ne el control. D'això se'n diu expropiació. És a dir primer el okupa et fot l'immoble i després ve l'Ajuntament i te'l refot. Estem en el principi d'abolició de la propietat privada???
Al PSC i junt Fa 13 dies
Ara que venen eleccions o realment us ho creieu? Una declaració institucional sabeu molt bé val el que val, una més i posicionar políticament. Però res més. Els barris están destrossats per les ocupacions. Pregunteu quin perfil, de quin país venen i també que no heu fet vosaltres pel tema ni els vostres a Madrid. Anem tard i trigarem anys a recuperar la normalitat.
jordi Fa 13 dies
Me pregunto si el Sr Bote y sus regidores hoy han dormido , pq aqui, en la Plaza del Ayuntamiento ya hace 5 años que es imposible pegar ojo gracias a los OKUPAS que parece ser que prefieren dormir de dia y pegarse la gran fiesta de noche y a los vecinos que les den. Y esto ocurre a 25 mts del ayuntamiento , no me quiero ni imaginar que tienen que soportar en Cerdanyola, Rocafonda o en el Boet.
roberto rodrigo Fa 13 dies
PSC que es un partido subordinado al PSOE lo que tiene que exigir es : OKUPACIÓN = PRISIÓN , sin matices, sin puerta trasera, que para eso son los que ostentan la Presidencia del Gobierno Español. Todo lo que no sea prisión inmediata será una estafa hacia los que cada mes y sin falta les pagamos el sueldo con el sudor de nuestra frente. Ya esta bien, soluciones YA!!!!!!!!!
Ja veurem... Fa 13 dies
Això de fer complir la finalitat social de l'habitatge, com a càstig al propietari, sí que ho aprovaran. Lo de fer fora els okupes en 48 hores, ja ho veurem. Al tiempo!
maria Fa 13 dies
I ERC no té res a dir contra les ocupacions? Jo crec que ja és l'últim partit que defensa les ocupacions actualment, última vegada que els hi voto. I mira que potser Junts fa una mica de postureig però lo d'ERC ja comença a donar fàstic això defensar ocupes i delinqüents i omplir el nostre pais de xusma de tot tipus, ja està bé, salut

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive