Les associacions de mares i pares de les escoles bressol municipals han demanat al govern de la ciutat que reconsideri la seva proposta de modificació de les quotes que té previst aplicar de cara al curs vinent. En una reunió mantinguda el passat 2 d’abril, els responsables d’Educació de l’Ajuntament van presentar una proposta que, en línies generals, proposava un increment de les quotes dels infants de P1 i P2 entre un 8 i un 12% i una disminució dels lactants d’entre el 29 i el 31%. A més, es plantejava un canvi del model d’horari actual i s’incrementava la quota del menjador en un 3%.
Les AMPES, en un comunicat, van mostrar el seu desacord amb la proposta advertint que reduir la quota de les 80 places de lactants i pujar la dels 820 de P1 i P2 és “insostenible per les famílies”. Per això, proposaven reduir la quota dels lactants en un 20% i pujar la de p1 i p2 com a màxim en un 3%. També han demanat que no es modifiqui la quota del menjador.
Per altra banda, les ampes també fan referència a les beques per les famílies, ja que l’Ajuntament pretenia recaptar entre 60.000 i 100.000 euros per les beques a través de l’augment de les quotes. Els pares i mares consideren que amb les quotes de les famílies no s’han d’assumir aquestes beques, i recorden que encara queden diners de les beques del curs actual. EN la mateixa línia, també demanen que els criteris per concedir les beques siguin “més accessibles a les famílies” i que es paguin a l’inici del curs.
Buscar consensos
El regidor d’Educació; Pere Galbany, ha recordat en declaracions a Capgròs que la proposta de l’ajuntament “és precisament això, una proposta” i ha remarcat que durant tot aquest temps s’ha seguit “parlant i buscant consensos” i que s’han tingut en compte les propostes de les ampes. De fet, aquest dimecres es va celebrar una reunió del Consell Escolar Municipal per tocar aquesta qüestió. No obstant, Galbany també ha volgut recordar que la proposta del govern respon al fet que Mataró parteix de la quota dels lactants més alta de Catalunya i una de les més baixes en el cas de P1 i P2.
-
El PSC demana preus ajustats a la realitat actual
El grup municipal del PSC, per la seva banda, també ha demanat al govern municipal que reconsideri la seva proposta i que ajusti l’increment previst a la pujada de l’IPC, i “en consens amb les amples de les escoles bressol”. Els socialistes lamenten que la Generalitat hagi reduït la seva aportació a les escoles bressol passant dels 1600 euros del curs passat als 857 d’enguany, i critiquen també que el govern català hagi renunciat a fer qualsevol aportació a l’Escola de Música. En aquest darrer cas, el govern de la ciutat preveu incrementat el 12% de la quota, fet que segons el PSC “pot suposar l’expulsió de molts alumnes i el desmantellament a mig termini de la mateixa escola”. Per últim, reclamen que es continuï apostant en la formació permanent.
Una escola bressol de la ciutat
Comentaris