Protocols estrictes per entrar a l'escola
Protocols estrictes per entrar a l'escola

Així serà la preinscripció escolar: presencial, amb cita prèvia i grups de màxim 10 persones

Els centres educatius podran fer jornades de portes obertes però les visites hauran de ser preferentment a l'aire lliure i es faran esglaonades

Els centres educatius podran fer jornades de portes obertes presencials de cara a la preinscripció 2021-2022 després que aquesta modalitat es cancel·lés el curs passat per la pandèmia. El Departament d'Educació ha autoritzat que així sigui i ha fet arribar als centres unes instruccions per a la seva realització. Les claus: podran ser presencials, amb cita prèvia, grups de màxim 10 persones i preferentment a l'exterior dels edificis. 

Educació estableix que els centres hauran d'organitzar el sistema de cita prèvia per assignar torn a les famílies, de manera individual o fins a 10 persones, de tal manera que s'eviti la presència simultània de famílies de grups diferents abans, durant i després de cada torn. La preinscripció està prevista del 15 al 24 de març de manera telemàtica però el Departament no estableix un calendari tancat per a les portes obertes sinó que els centre les podran organitzar "durant el període que considerin adient". L'objectiu és garantir que aquestes visitis es facin de forma "esglaonada".

En el cas que la visita es faci a l'interior, les finestres hauran d'estar obertes. Les instruccions concreten també que la visita dels diferents espais del centre "s'ha de fer en el marc d'aquesta reunió o de manera virtual". A més, s'hauran de seguir les recomanacions bàsiques, com la distància mínima d'1,5 metres entre les persones participants a la jornada que no pertanyin al mateix grup de convivència. S'especifica també que no es podrà lliurar cap documentació en paper.

D'altra banda, abans i després de cada visita el centre haurà de desinfectar els espais utilitzats, especialment les superfícies de contacte com cadires, taules o poms de les portes. Al document, la conselleria reconeix el "gran esforç organitzatiu" que van dur a terme els centres el curs passat per poder traslladar al format telemàtic les visites. Tot i això, defensa que "el desitjable per al procés d'admissió per al curs 2021-2022 és poder retornar a la modalitat presencial de les portes obertes, amb les adequacions que calgui per adaptar-les a la situació epidemiològica del país i per garantir el dret de les famílies a la informació sobre el procés d'admissió".

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive