J. Vives

PP i CiU no veuen efectiva la limitació dels 80 km/h a Barcelona

La resta de grups municipals voten en contra de la proposta dels populars demanant que no s'apliqui aquesta mesura

El grup municipal de CiU va ser l’únic que va donar suport a la proposta que el grup del  PP va presentar en el ple del passat dijous, dia 13, demanant que no s’apliqui el límit de 80 km/h a l’entrada de Barcelona. El regidor popular Juan Carlos Ferrando va justificar la proposta assegurant que aquesta mesura "afecta a molts mataronins" que treballen a la capital catalana i va explicar que entitats com el RACC o el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya s’han mostrat disconformes amb aquesta iniciativa. Segons Ferrando, aquesta mesura pot arribar a incrementar les partícules contaminants.

La regidora de Medi Ambient, Quitèria Guirao, va defensar la reducció de velocitat assegurant que era una mesura "contrastada a diverses ciutats europees", on segons va explicar s’ha reduït en un 25% la contaminació atmosfèrica. A més, va recordar que la reducció a 80 km/h és només una de les 73 mesures impulsades per mirar de reduir les emissions a l’atmosfera. Guirao també va defensar la necessitat d’impulsar el transport públic amb la construcció d’un carril VAO. Ferrando li va replicar que el seu "anàlisis típic de l’esquerra" sobre la defensa del transport públic deixava de banda el fet que molta gent fa servir el transport privat "perquè és més eficaç". El regidor popular es va preguntar si la reducció de 80 km/h tenia "prou entitat" com per justificar la molèstia d’anar a menys velocitat. El seu company de grup, José Manuel López, va criticar "l’afany recaptador" d’aquesta mesura.

El cap del grup municipal de CiU, Joan Mora, va justificar el suport a la proposta dels populars argumentant que no troba la mesura efectiva i que “crea moltes molèsties als ciutadans”. Tot i això Mora, com també el regidor de la CUP Xavier Safont-Tria, també es va mostrar partidari de potenciar el transport públic.  

Entre quaranta segons i tres minuts
L’alcalde, Joan Antoni Baron, va intervenir en aquest punt per recordar les dades que dies abans havia donat el director del Servei Català del Trànsit, Josep Pérez Moya, en una visita a Mataró el passat 3 de desembre. Segons va explicar llavors Moya, en termes generals aquesta mesura només suposa pers als conductors una pèrdua de 40 segons, que en el tram més llarg, que prové de Castelldefels per la C32 fins al nus del Llobregat, arriba fins els tres minuts. Per la contra, Moya va explicar a Mataró que aquesta mesura permetia evitar 1200 morts en malalties cardiorespiratòries, així com reduir entre un 35 i un 50% la sinistralitat.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive