Aixi quedaran les escoles si els nens moren per la cocacola
Aixi quedaran les escoles si els nens moren per la cocacola

Un positiu al GEM i tot un grup en quarantena

Una alumna de primer d’ESO es va sotmetre ahir dimecres a un PCR que ha donat positiu: s’activa el protocol a tota la seva classe

Primer cas d'aquest curs escolar conegut a Mataró d’alumne que dona positiu per Covid-19 i fa activar el protocol d’actuació passant tot el seu grup de classe en quarantena. Ha passat al GEM i concretament el positiu és d’una alumna de primer d’ESO. Demà tots els seus companys de classe s’hauran de sotmetre a tests PCR per delimitar si hi ha hagut més contagis. 

El positiu d'aquesta alumna de primer d'ESO del GEM és el primer que es detecta en aquest inici de curs a Mataró. L’alumna havia estat en contacte amb un cas positiu i, seguint els protocols, es va sotmetre a una prova de PCR ahir dimecres que també va resultar positiva. A partir d’aquí és el CAP qui tutela tot el cas, en coordinació amb el propi centre escolar. Aquest matí de dijous el centre educatiu ha rebut la confirmació del cas positiu i s’ha activat la comunicació amb totes les famílies dels seus companys de classe, amb els que va compartir aula fins ahir mateix (l'alumna va assistir a classe dimecres però va marxar a casa a primera hora).

Protocols estrictes per entrar a l'escola

Al GEM s'apliquen controls estrictes, com a la resta de centres

A partir d’aquest positiu confirmat, tot el grup classe passa a estar en quarantena, confinats a casa i en espera de passar una prova PCR que es practicarà al mateix centre durant la jornada de demà divendres. Els alumnes d’aquest grup s’estaran sense fer classe presencial fins el proper 1 d’octubre en compliment de l’aïllament perceptiu. Dels resultats de les proves que es practiquin se’n podrà deduir l’abast i si es tracta d’un cas aïllat o d’un brot.

Les dades a nivell català

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid és de 68, el doble que aquest dimarts, quan eren 34, segons les darreres dades facilitades pel Departament d'Educació. Hi ha un total de 52 centres afectats, quan ahir eren 27. Educació ha destacat que el 99,1% dels centres de Catalunya tenen la totalitat dels seus grups en funcionament. Del total de grups confinats, quatre són a llars d'infants privades, 12 a llars d'infants municipals, 16 a escoles de segon cicle d'infantil i primària, 11 a instituts d'ESO, batxillerat i FP, tres a instituts escola, 14 a centres privats concertats i vuit a privats.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive