El Port de Mataró estrena noves instal·lacions
El Port de Mataró estrena noves instal·lacions

El Port de Mataró estrena noves instal·lacions per esdevenir un espai ciutadà

La renovació de la zona comercial suma nous espais de passeig i esbarjo per als visitants, i l’oferta ampliarà amb nous restaurants i locals d'esport i de nàutica

El Port de Mataró vol que, ara sí, sigui la vençuda, i esdevingui el que fins ara mai ha estat: un equipament ciutadà. La renovació de la zona comercial, que ha comportat una inversió de 5,6 milions d’euros, dota les instal·lacions d’una nova zona de passeig i d’esbarjo, molt més atractiva per als mataronins i visitants. A això s’hi suma una nova oferta comercial que es començarà a activar en les properes setmanes, amb 13 nous establiments de restauració, esport i nàutica.

Destaca la font ornamental a l'entrada, amb brolladors que s'il·luminen

L’alcalde, David Bote, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, i la gerent del Consorci del Port de Mataró, Margarita Díaz, han inaugurat aquest dimecres, dia 16, les noves instal·lacions. L’encesa de la font ornamental, icona del projecte, ha servit per iniciar la visita a la nova zona comercial. La font, situada a l’entrada del Port, té brolladors d’aigua que permeten el joc dels infants durant el dia i s’il·lumina de nit. Des d’allà s’obre la zona de passeig, que s’estructura en tres nivells: a tocar dels locals, la nova rambla central que ocupa l’espai dels antics mòduls ara demolits, i un pas a tocar del mar i de les embarcacions, al costat de la nova anella ciclista.

A la zona central s’hi ha ubicat pèrgoles que aviat estaran cobertes per vegetació de cara a garantir ombra a les terrasses dels bars i restaurants, tant els que ja hi eren i han renovat la concessió, com dels nous establiments que arribaran al Port. Aquest mateix dimecres el Consorci ha fet l’adjudicació del concurs per a ocupar els locals, que permetrà l’arribada de tretze nous establiments, a banda de mantenir-hi la majoria dels actuals que seguien en funcionament.

visita 2

La nova font ornamental a l'entrada del Port

Hi hauran restaurants de cuina japonesa i mediterrània, una perruqueria i lloguer de vaixells

La nova oferta comercial ha de servir per acabar amb la imatge decadent que presentava el Port abans de les obres, amb més de la meitat dels locals buits. Entre els nous establiments hi hauran restaurants de cuina japonesa, mediterrània i de peix i marisc, una perruqueria, un nou local de lloguer d’embarcacions o un petit supermercat pensat per als amarradors, entre d’altres. La gerent del Port ha considerat “un gran èxit” aquest nou concurs, que també inclou la presència de dos establiments d’oci nocturn que tancaran a les tres de la matinada. S’espera que tots aquests nous locals ja estiguin en marxa aquest estiu, i que tan sols en quedin sis de buits, pels quals s’estan rebent ja més ofertes. Actualment encara n'hi ha força sense funcionar. 

zones de joc

Nous espais per a la pràctica esportiva

La renovació del Port també inclou noves zones de joc infantils al llarg del nou passeig, així com zones per a la pràctica esportiva amb diferents aparells de gimnàstica a l’aire lliure que inclouen codis QR que despleguen vídeos i animacions sobre com s’han de fer els exercicis. A la zona més propera de l’Hotel Atenea s’hi ha habilitat una plaça en forma d’escenari elevat, que acollirà concerts i altres activitats per a tots els públics, amb el mar i les embarcacions com a teló de fons.

visita obres

Les autoritats, durant l'acte inaugural

Isidre Gavin ha assegurat que “ens n’hem sortit” amb l’objectiu de “transformar el port” perquè iniciï una nova etapa com a “eix cívic i ciutadà”. Gavin ha destacat que a partir d’ara es “diversifica molt l’oferta” gràcies als nous operadors que s’instal·laran a la zona comercial. David Bote, per la seva banda, espera que el “nou” Port ajudi a fer de Mataró “una ciutat més pròspera i més justa”, quelcom que s’aconsegueix amb “espais socials i d’activitat econòmica” com l’inaugurat aquest dimecres.

Comentaris (5)

Jordi Fa 1 any
Senyors del Ajuntament. La cobdícia trenca el sac, i no es pot matar tot el que es gras. Quan els negocis comencen a (funcionar) vostès els rematen amb impostos desorbitats. I així acaba tot plegat. Aprenguin del pasat.
ramon Fa 1 any
En verano muy bonito pero en invierno cagarada en floretes. 5,6millones,eso es lo que dicen ellos, pero ya me gustaria saber si es verdad o sean gastado mas, ay otras cosas mas importantes que se hubiera podido gastar con ese dineral.arreglar calles y parques que estan hechos una porquería, hacer un nuevo colegio ò un instituto.
raspa Fa 1 any
Espero que pongan mas vigilancia, porque ahora en un nido de robos y furtos y los vigilantes sean mas amables, desde que han cambiado de seguridad parece que los delincuentes seamos nosotros, cuando vamos a preguntar alguna cosa. Los vigilantes y auxiliares de vigilancia que habían antes eran muy buenas personas,amables,simpaticos, no como los que ay ahora, que son antipáticos. Espero que el administrador puerto se de cuenta y vuelvan a contractar alos axuliares de vigilancia que havian ante
ramon Fa 1 any
Los beneficiarios del puerto solo seran para los que tengan un velero, amarrado en el puerto y para el ayuntamiento. En verano todo muy bonito, poder pasear, los niños jugando etc,etc .pero en invierno que pasara ????? Nos pondrá el ayuntamiento un nuevo impuesto para pagar las despesas del puerto y su mantenimiento. Podran jugar los niños en la fuente( como en la fuente que ay en Santa Susana)???. El parking será tan caro como asta ahora.
Joan Fa 1 any
Esto... el parking serà gratis o no? PEr atraure gent, si s'ha de pagar per aparcar, malament.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive