Un moment de l'espectacle. Foto: Cedida per Arran
Un moment de l'espectacle. Foto: Cedida per Arran

Polèmica per un show eròtic extremadament explícit a un local d’oci nocturn a Mataró

L’espectacle protagonitzat per quatre noies practicant sexe oral entre elles a l’establiment The Bot ha generat moltes crítiques i l’Ajuntament prendrà mesures

Quatre noies practicant sexe oral entre elles sobre les taules, a tocar dels clients. Aquest va ser l’espectacle eròtic extremadament explícit que es va poder veure dissabte dia 14 a la nit a The Bot, un local d’oci nocturn el Pla d’en Boet. Els vídeos i les fotografies del show no van trigar a córrer per les xarxes socials, i el perfil de Facebook del local s’ha omplert de queixes sobre els fets. L’alcalde, David Bote, ha convocat una reunió urgent aquest dilluns matí per analitzar el que va passar i prendre mesures.

Els fets van tenir lloc dissabte 14 a la nit en aquest concorregut local de la zona d'oci nocturn del Pla d'en Boet

The Bot és un local situat al carrer Serra i Moret, molt concorregut i força especial. Es presenta com una alternativa per fer-hi ‘botellón’ de forma legal i sota cobert. Els clients, després de pagar entrada, hi poden accedir amb la seva pròpia beguda, estalviant-se així beure al carrer i que no els caigui una multa. Enlloc d’això, poden consumir l’alcohol en un entorn de sala de festa, amb música, lavabos, personal de seguretat o jocs com ara billars o dards.

Vídeo editat per Mataro Lliure de Sexisme amb un instant de l'espectacle de dissabte a la nit (advertència: imatges molt explícites)

En determinades nits, The Bot també acull espectacles de diverses temàtiques, que el propi local promou i reflecteix als seus perfils de Facebook i Instagram. Per al dissabte passat s'hi anunciava una festa en col·laboració amb la marca de roba Bullpark. Del show eròtic que se'n va derivar, però, no n’hi ha cap rastre a les seves xarxes socials. Però els vídeos del que hi va passar han corregut pels mòbils de mig Mataró. En un d’ells s’hi veuen quatre noies, dues d'elles totalment despullades, practicant sexe oral. Ho fan sobre les taules de l’establiment, rodejades pels clients, la majoria dels quals ho estan gravant amb els seus telèfons mòbils. El caràcter de l’espectacle promogut pel local és absolutament explícit i pornogràfic.

El Ple de l'Ajuntament es va comprometre a promoure un model d'oci nocturn lliure de sexisme

L’organització juvenil independentista Arran ha denunciat els fets aquest diumenge. En un comunicat, lamenten que aquest tipus d’espectacles “objectivitzen el cos de la dona, presentant-lo com un producte més a consumir”. A més, consideren que ajuden a “perpetuar la cultura de la violació i un model d’oci nocturn basat en la mercantilització de les dones”. Assenyalen, d’altra banda, que aquest tipus de pràctiques masclistes estan molt esteses en forma de reclam publicitari a la zona d’oci nocturn del Pla d’en Boet, un fet que a Mataró també han denunciat reiteradament forces com ERC. El mes de maig passat, a proposta dels republicans, el Ple va aprovar una proposta de resolució per promoure a la ciutat un model d’oci participatiu i lliure de sexisme.

Reacció de l'Ajuntament

L’Ajuntament no ha trigat a reaccionar. Segons fonts municipals, L’alcalde David Bote ha convocat per aquest dilluns al matí una reunió per analitzar el que va passar a The Bot, en la qual hi prendran part la Policia Local i diversos departaments municipals com ara Llicències o Igualtat. Està previst que avui mateix el consistori es posicioni públicament i anunciï mesures. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive