-
-

Picabaralla entre ERC i el govern per la inauguració tardana de la Plaça Joan XXIII

Els independentistes critiquen que la licitació es va fer tard i això ha provocat un sobrecost; l'ajuntament es defensa que els terminis van ser el més àgils possibles.

La Plaça Joan XXIII de Rocafonda es va inaugurar el passat 8 d'abril i sorgeix de la Llei de Barris reactivada en el mandat d'Oriol Junqueras després d'anys bloquejada. Fins aquí, tot correcte. Però inclús això ha generat una nova disputa, aquest cop entre Esquerra i el govern socialista. Els independensitestes han criticat la "inoperància i mala gestió" del govern municipal en considerar que per una licitació "tardana", es van endarrerir les obres fins el març, i això va provocar que la generalitat hagi acabat aportant menys (la llei indica que ha de ser un 50%) del previst perquè totes les despeses passades el final de 2018 anaven a càrrec de l'ajuntament.

Les obres han tingut un cost d'uns 20.000 euros més dels previstos per l'Ajuntament de Mataró

ERC lamenta que això ha suposat  "que l’Ajuntament destini 277.000€ i la Generalitat 137.000€ (xifres rodones), en comptes de 157.000 € per ambdues parts. El retard en la execució de les obres per part de l’Ajuntament ha tingut un cost de 20.000€ més dels previstos, els quals es podien haver destinat a d’altres partides més prioritàries". Una crítica que ha tingut resposta contundent de part del govern.

Juan Carlos Jerez, regidor de Serveis Centrals, va lamentar que "ERC faci servir això com una arma de crítica quan saben perfectament els terminis en els que ens hem mogut: abans de començar les obres havíem de tornar a presentar el projecte a veïns i comissió després de tant de temps parat". Jerez, que recorda que sempre ha "aplaudit" el "paper de Junqueras per reactivar la Llei de Barris", considera "fora de lloc" buscar una polèmica en això: "Aquí el problema és que la Generalitat reactiva els projectes però posa de condició que es facin abans de 2018, i nosaltres reclamarem que ens abonin la part de les despeses d'aquest any perquè no considerem que sigui quelcom just després de tants anys sense Llei de Barris".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive