Les adversitats que sorgeixen en moments de crisi econòmica com l’actual s’han de saber convertir en oportunitats. Aquest és el simple però valuós consell que el fundador de Biocentury, Pedro Costa, ha donat aquest dijous, dia 19, als assistents a l’acte inaugural del Fòrum Innova 360º que ha començat a la carpa situada al nou Parc Central. Costa es va vendre fa uns anys l’empresa que ell mateix va fundar en plena crisi dels 90 i que va contribuir a convertir en un referent internacional i ara, de nou en una situació complicada, ha tornat a posar en marxa un projecte empresarial relacionat amb el medi ambient. El cas de Costa és un exemple de risc i innovació relatat en primera persona, i del qual se n’ha pogut extreure una idea clau: “cada problema ens ajuda a tirar endavant”. Costa ha assegurat que les èpoques de crisi són el millor moment per a la creació d'empreses, ja que hi ha molta gent que abandona els seus projectes i, per tant, queden també molts buits en el mercat pels qui ho saben aprofitar. Per Costa una altra de les claus de l'èxit és el risc. “És essencial en un empresari perquè només el que s'arrisca i s'involucra amb totes les conseqüències és l'únic capaç de superar les dificultats”, ha dit.
La conferència de costa ha donat el tret de sortida a la segona fira de la innovació de Mataró, el fòrum Innova 360. Enguany la programació es basa en sectors estratègics per a l'economia de la ciutat, com la nanotecnologia, la salut i l'audiovisual. L'Innova s'adreça aquest dijous i divendres als professionals i durant el cap de setmana la programació vol acostar l'emprenedoria a la ciutadania en general. L’acte ha estat presidit per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i la presidenta del TecnoCampus Alícia Romero.
L’aturada de les TIC
Pocs minuts després de la finalització de l’acte inaugural del fòrum Innova s’ha produït una escena curiosa dins el recinte firal. Al toc d’un timbre, un grup d’empresaris del sector de les noves tecnologies s’han quedat completament quiets i mostrant, tots ells, un cartell on es preguntaven: “què passaria si es paressin les empreses Tic?”. Aquest “sniggling”, tal i com s’anomenen aquestes accions espontànies, tenia com a objectiu convidar els assistents a reflexionar sobre la importància que tenen les noves tecnologies en la nostra vida quotidiana i els efectes que tindria a dia d’avui que de sobte, aquestes tecnologies deixessin de funcionar.
-
Comentaris