L'especialització de l'Escola Bressol La Llàntia, una de les novetats del nou curs. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
L'especialització de l'Escola Bressol La Llàntia, una de les novetats del nou curs. Foto: R.Gallofré

Les novetats del nou curs a Mataró

L’especialització de l’EB la Llàntia, el nou edifici per a l’EMMM o la reconversió de Tres Roques, algunes de les novetats

Comença el nou curs i més enllà de l’inici de la rutina diària per a més de 18.000 alumnes, a Mataró hi ha una sèrie de novetats que han de permetre que tots els engranatges educatius funcionin i funcionin millor. Els més destacats, que Tres Roques ja és la nova seu de l’escola d’adults de Can Noé i que l’escola bressol La Llàntia s’especialitza en alumnes amb necessitats especials.

L’EB La Llàntia, s’especialitza en alumnes amb necessitats especials

A partir d’aquest curs 2021-22, l’escola bressol La Llàntia comptarà amb recursos extraordinaris per poder atendre de manera més especialitzada els alumnes amb necessitats educatives específiques. Aquest projecte pilot s’iniciarà en col·laboració amb especialistes de la Fundació Maresme que assessoraran i formaran a les educadores perquè adquireixin un coneixement més ampli de la realitat dels infants amb pluridiscapacitat i de les necessitats de les seves famílies.

Més patis oberts

Fora d’horari escolar, els patis de les escoles serveixen per socialitzar i d’espais de lleure i salut. És per això que la iniciativa de ‘patis oberts’ creix i passa de tres a cinc escoles. Es faran a l’escola Rocafonda, a l’Institut Escola Mar Mediterrània, a l’Escola Camí del Mig, a l’Escola La Llàntia i a l’Escola Antonio Machado. També s’amplia l’activitat d’Esport i Lleure que es fa els dissabtes al matí i que a partir del 2 d’octubre es farà a les escoles Germanes Bertomeu, Rocafonda, La Llàntia, Cirera i Mar Mediterrània.
També s’amplia el recurs de reforç escolar que habitualment començava al gener i que a partir d’aquest curs començarà abans, el mes de novembre. El reforç escolar està adreçat a tots els alumnes de les escoles públiques de primària i secundària que ho necessitin.

nau minguell. Foto: R.Gallofré

nau minguell. Foto: R.Gallofré

L’edifici propi de l’Escola de Música

El nou curs de l’Escola Municipal de Música de Mataró serà el primer que arrenca amb la Nau Minguell com a seu principal. Per primera vegada amb instal·lacions adequades i insonoritzades, això ha de suposar una millora per un centre a qui, això sí, s’ha rebaixat el pressupost. La dimensió de l’EMMM arribava als 1.640 alumnes el curs passat, dels quals 409 participaven al projecte d’Escoles Orquestrals, i 458 al projecte de Musicacció.

Tres Roques ja és una seu de Can Noè

És un dels canvis importants decidits a efectes educatius pel govern municipal. Tres Roques ja no és un Centre de Formació Permanent sinó que esdevé una de les seves del Centre de Formació d’Adults de Can Noé, que manté l’altra a Rocafonda. Així es vol, segons l’Ajuntament, “donar resposta a les noves necessitats formatives del context actual i per donar servei a un territori que fins ara no comptava amb escola d’adults”.

Tres roques. Foto: R.Gallofré
Tres roques. Foto: R.Gallofré

Els objectius són oferir una capacitació professional afavorint la seva inserció sociolaboral; preparar acadèmicament a qui no ho ha pogut fer en una altra etapa de la vida i afavorir, mitjançant la formació bàsica, la integració de persones nouvingudes.  

Educa +: extraescolars a l’abast de tothom

Aquest curs es manté l’aposta pel programa d’extraescolars subvencionades per l’Ajuntament, per poder arribar al màxim de famílies. El programa Mataró Educa + ofereix activitats culturals, esportives i artístiques en horari extraescolar adreçada a tots els infants i joves de 3 a 14 anys i val la pena consultar la programació perquè la inscripció és fins el 26 de setembre.

Més seguretat a les escoles

El curs passat va ser dur per alguns centres, més enllà de la Covid-19, per l’onada de robatoris que van patir diferents escoles. L’objectiu dels lladres era, en molts casos, material informàtic necessari per al curs. D’aquell SOS van arribar una llista d’intervencions urgents per reforçar la “seguretat passiva” en portes i finestres. Aquestes intervencions s’han ampliat durant l’estiu i prosseguiran amb el nou curs començat. L’Ajuntament i les direccions dels centres van acordant les intervencions a fer com el reforç del sistema d’alarmes i Les Aigües i el Camí del Cros són les següents escoles a la llista. 

50 alumnes més a les escoles bressol municipals

Els primers de reincorporar-se a classe, com cada any, són els alumnes de pre-escolar a les nou escoles bressol municipals. El curs ja va començar dimecres, dia 8. Mataró, la ciutat de més de 50.000 habitants amb més places públiques de Catalunya, arriba als 700 alumnes aquest any, cinquanta més que en el curs anterior. I encara poden ser més ja que les famílies penjades es poden interessar per les places vacants i matricular-se, si hi ha places, fora de termini.

L’últim curs del Biada municipal

Si es compleixen els terminis fixats entre l’Ajuntament i la Generalitat, que no és segur que pugui ser així, el curs que arrenca podria ser el darrer del Miquel Biada com a Institut Municipal abans de passar a dependre de la Generalitat. El curs 2022-23 és l’objectiu, en espera de resoldre com es fa i en què es concreta l’altra mutació que ha de fer el centre per esdevenir la referència de la formació professional a nivell de tota la comarca. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive