Imatge del nou portal
Notícies relacionades
Imatge del nou portal

Nova web perquè l’Ajuntament de Mataró sigui més transparent

El portal ofereix informació detallada d'àmbits com la gestió econòmica, els contractes o les subvencions, a més d'un aplicatiu per seguir el grau d'execució del PAM

L’Ajuntament ha posat en marxa el Portal de Transparència, una pàgina web que ofereix informació detallada d’àmbits com la informació institucional, la gestió econòmica, l’acció de govern o els contractes, convenis i subvencions. Aquesta informació ja es podia trobar en bona part al web municipal (mataro.cat) però en aquesta nova adreça  (seu-e.cat/web/mataró) s’estructura de manera “molt més clara” segons el consistori.

El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, ha explicat en la presentació del portal que a través de la transparència "es pot exercir millor el control de l'acció del govern". Segons ell, va més enllà de simplement donar més informació, ja que "afavoreix la participació i és una de les principals polítiques per promoure la bona governança". 

Entre els apartats més destacats del nou portal, hi figura l’aplicatiu per fer el seguiment online del grau d’execució del Programa d’Actuació Municipal (PAM). A través d’un sistema de barres de progrés i percentatges, es pot veure fins a quin punt s’han assolit els acords i accions previstos al PAM, quina és la data prevista d’acabament o qui n’és el responsable tècnic.

"Obert, honest i eficient"

El portal s’emmarca en la voluntat de tenir un “govern obert, honest i eficient”, tal i com preveu el mateix PAM, i també en la creació de la Comissió de Gon Govern, Ètica i Transparència, presidida pel regidor de l'oposició Esteve Martínez (ICV-EUiA) que entre altres mesures ha d'impulsar la creació d'un codi ètic i de bones pràctiques per al consistori. Aquest codi ha d'implicar el conjunt de l’organització i condicioni les relacions de l’Ajuntament amb les empreses amb contractes públics o concessionàries de serveis municipals.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive