Mercè Cases FNC “No som xenòfobs, ni racistes ni ultres”
Mercè Cases FNC “No som xenòfobs, ni racistes ni ultres”

“No som xenòfobs, ni racistes ni ultres”

6 preguntes i 6 respostes amb la candidata del FNC a l’alcaldia de Mataró Maria Mercè Cases

El Front Nacional de Catalunya és el darrer partit que va presentar la seva candidatura a les eleccions municipals de Mataró del proper 29-M. Mercè Cases és la seva cap de llista i amb ella obrim la sèrie d’entrevistes simples (6 preguntes, 6 respostes) amb les candidatures que no han tingut representació a l’Ajuntament els darrers quatre anys. Respon les preguntes amb l’ajuda del seu número 3, Oriol Cases, que també hi és present. Què és el FNC i per què es presenta a Mataró? El Front Nacional de Catalunya és un partit que es va fundar fa molts anys i que ara s’ha reestructurat. El van fundar els exiliats que van haver de marxar cap a França i allà van fundar el partit. Eren catalanistes i no catalanistes i volien la independència per Catalunya. Aquestes són les nostres idees. Quina relació té vostè amb Mataró? Jo vaig venir a viure a Mataró amb 19 anys, la meva filla és mataronina i després en vaig haver de marxar per circumstàncies familiars. Porto 23 anys treballant a Mataró, en el món de la sanitat extrahospitalària. Conec la part més fosca de Mataró. Era militant del FNC i vaig ser escollida per ser candidata a la batllia.

El FNC és xenòfob?

No som xenòfobs, ni racistes, ni ultres ni cap d’aquestes coses. El FNC vol que Catalunya sigui independent, que la gent sàpiga parlar català i el parli. És evident que no podem mantenir econòmicament el país amb tanta immigració sigui de la raça que sigui. Això no és ser xenòfob: són els empresaris els que s’estan aprofitant de molta gent amb contractes baixíssims o sense contractes i això està fomentant que aquesta gent malvisqui. Volem una immigració controlada, que vingui amb contractes des del seu país i amb unes condicions de vida que els permeti sobreviure sense ajudes.

Quina lectura feu del procés independentista?

En el procés, el 2017 no va fallar l’independentisme, van fallar els polítics. Als partits independentistes de fins ara no volen la independència unilateral ni la catalanitat del país, volen un càrrec, una cadira. Els partits van trair el poble per mantenir el seu status. El FNC es nodreix de gent decebuda i traïda pels altres partits. Volem parlar com adults i els diem com farem la independència amb tots els independentistes descontents, que poden ser fins a mig milió.

Quin tipus de propostes només progressaran amb vosaltres?

Les ajudes de l’Ajuntament de Mataró. Les condicionem a una residència mínim de 10 anys i coneixements de català. També volem recursos per la policia per fer front a la delinqüència, que la policia local estigui a gust, amb bon sou i amb suport polític.

Si el FNC entra quin rol tindrà, a qui podríeu donar suport?

Nosaltres no pactarem amb cap partit del 155 ni cap partit espanyolista per molt coherents que siguin les seves propostes, perquè seria legitimar l’ocupació de Catalunya. Volem ser un partit ariet: ara tenim molt poca força però podem canviar la manera de pensar de la gent amb un nou discurs hegemònic. Volem condicionar les legislatures i posin temes sobre la taula que fins ara no s’han posat mai.

 


 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Garcia Fa 3 mesos
Em refereixo al comentari d'un lector. Difamant l'independentisme titllant-lo de "racisme, ultres, xenofòbia..." a l'estil del que fan ràdios i diaris de Madrid, heu aconseguit l'efecte contrari, és a dir, dos vots més a casa per al FNC.
...... i no se'n amaguen Fa 4 mesos
Encara que reconeixeu que una proposta caldria aplicar-la per ser vital i del tot necessària no la votaríeu si la fa un partit espanyolista.
diana Fa 4 mesos
no que va, no sou racistes ni xenofobs ni res juajuajua a qui voleu enganyar

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive