Una agent de Mossos, controlant l'aplicació del toc de queda. Foto: ACN
Una agent de Mossos, controlant l'aplicació del toc de queda. Foto: ACN

Els Mossos, partidaris de flexibilitzar el toc de queda

El director dels Mossos, Pere Ferrer, creu que seria "una bona opció valorar modificacions" en el toc de queda nocturn per reduir "el patiment generalitzat"

El director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer ha considerat que seria una "bona opció valorar modificacions" en el toc de queda nocturn "que ajudin a que el patiment generalitzat no sigui tant dur". Ferrer ho ha afirmat aquest dimarts, dia 6, en declaracions a Catalunya Ràdio, en el marc del balanç de Setmana Santa i del compliment de les mesures contra la pandèmia.

El toc de queda s'està aplicant des de finals del mes d'octubre, així que ja s'acumulen cinc mesos i mig amb restriccions horàries: tothom a casa, excepte casos justificats, de 10 de la nit a 6 de la matinada. A mitjan mes de març, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va assegurar que la mesura "es pot allargar uns quants mesos", ja que es considera una via eficaç per llutiar contra la propagació de la Covid. 

Des de Mossos d'Esquadra, encarregats de vetllar pel compliment ciutadà d'aquesta mesura juntament amb les policies locals, consideren que comença a ser hora de pensar en flexibilitzar aquesta restricció, una de les més dures i que restringeixen més llibertats de les que s'apliquen per lluitar conra la pandèmia.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra i les policies locals han imposat 5.330 sancions per incomplir les restriccions per la covid-19 entre el passat dijous i aquest dilluns. Del total, unes 1.500 són per saltar-se el toc de queda. Hi ha també 129 sancions a establiments de restauració i oci. Ferrer ha destacat però que la major part de la població ha respectat les mesures imposades i si s'han fet desplaçaments ha estat amb la bombolla de convivència.

Arxivat a:

Comentaris (5)

VERGONYA Fa 10 dies
segons el titular entenc doncs que també flexibilitzaran les patrulles per cobrir el torn nit...
Montserrat Fa 11 dies
D'ençà de l'inici del toc de queda, la tranquil·litat regna al nostre barri. Per a mi ja el poden deixar per sempre. Això sí tinc una reflexió: realment serveix per controlar la pandèmia? O la pandèmia ha sigut l'excusa per controlar el desgavell nocturn de la nostra societat?
Polític Fa 12 dies
Compte, no parlen els Mossos, parla el polític que dirigeix els Mossos, que no és el mateix, perquè aquest vol quedar bé amb tothom., Els Mossos són conscient que més val mantenir el toc de queda tres o quatre mesos que relaxar-ho i tornar una altre cop sis o set mesos més. Això se li pot preguntar a qualsevol tècnic (no polític) de seguretat.
Audrey Fa 12 dies
Només tenim una llibertat: la llibertat de lluitar per conquerir la fi de la pandèmia a Espanya no és caure en el parany de la catàstrofe d’una quarta onada que destruirà tots els esforços que els ciutadans espanyols han fet des d’un any. Vacunar per obrir l'economia espanyola per al juny de juliol d'agost. Els científics poden guiar les polítiques de salut
patiment als barris Fa 12 dies
Abans de flexibilitzar, caldria preguntar perquè en alguns barris de la ciutat el toc de queda no s'ha respectat mai, però ni els mesos durs.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive