La commemoració pel 275è aniversari de l’Escola Pia Santa Anna va viure aquest passat dijous 19 de gener el seu primer acte oficial. Davant dotzenes d’assistents, sobretot escolapis i personal docent però també alguns antics alumnes, que es van congregar a l’aula polivalent de l’edifici de Mar de l’escola, els dos ponents van aconseguir el què se’ls hi demanava: resumir la llarga història del centre en una hora. L’alcalde Joan Mora, un dels dos convidats, va centrar més la seva intervenció en la vinculació, passada i present, de l’escola amb la ciutat i també amb l’Ajuntament. “La manera de treballar dels escolapis ha estat reconeguda constantment pels ciutadans, ja que la seva feina va més enllà de les parets del centre. Participen en tot allò que se’ls demana i una mica més”, va assenyalar l’alcalde tot esmentant una desena de projectes “de ciutat” en què Santa Anna hi està involucrada. Després de repassar alguns moments històrics, l’emotivitat i l’agraïment van arribar en la part final de la seva ponència: “Tots els que vam ser alumnes de Santa Anna de segur que hi tornaríem a passar, i això té molt valor. Us ho vull agrair de manera molt personal. Em sento orgullós d’haver rebut l’ensenyança dels escolapis”, va cloure Mora.
Prèviament havia parlat Joan Vila, secretari general de l’Escola Pia de Catalunya, que també va començar fent esment de la relació de Santa Anna amb la ciutat en què es troba des de fa prop de tres segles: “La vinculació ha de ser bona per força, perquè no hi ha relació que duri 275 anys si no va bé. Penso que l’Escola Pia de Mataró és un referent pels seus projectes pedagògics”, va apuntar, destacant que la voluntat sempre ha estat “ser una institució oberta a tothom i arrelada al país, que vol formar persones lliures, autònomes i amb capacitat crítica, que puguin viure en comunitat”.
L’acte, a més a més d’inaugurar oficialment els actes de commemoració, formava part del cicle ‘Vespres de Santa Anna’. En acabat, tant Mora com Vila van ser obsequiats amb dos retrats pintats durant les ponències per un alumne de batxillerat artístic de l’escola.
-
Comentaris