Missa de les Santes. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Missa de les Santes. Foto: R.Gallofré

La Missa de les Santes es cantarà amb orquestra i cor molt reduïts

La interpretació de la Missa de Glòria de Mossèn Blanch comptarà el 27 de juliol amb la direcció de Francesc Cortés

La Missa de les Santes, la peça operística que s’interpreta amb permís papal especial només el 27 de juliol a Santa Maria de Mataró, tornarà a sonar aquest any. La peça s'interpretarà amb una formació d’orquestra i cor molt reduïts respecte les dimensions especials i genuïnes que converteixen la Missa de Glòria de Mossèn Blanch en un dels moments més especials de la Festa Major de Les Santes. La Missa és patrimoni cultural de la ciutat de Mataró. 

La interpretació de la Missa s’adequarà al moment i a les restriccions Covid, tal i com l’Administració de les Santes i l’equip de directors de la peça van explicar per carta al cor popular de cantaires. La Missa es farà amb aforament no complet i la peça musical s’interpretarà sota la batuta de Francesc Cortès i amb el cor i l’orquestra redimensionats.

Missa de Les Santes. Foto: R.Gallofré

Cantaires de la Missa, en una foto d'arxiu. Foto: R.Gallofré

20 músics i 30 cantaires

Així, de forma excepcional, tan sols 20 músics i una trentena de cantaires seleccionats (d’entre els cantaires habituals i un cor estable) interpretaran la peça, que data de 1848, en companyia dels solistes. El cantaires i músics, a més, hauran de dur mascareta. Cal recordar que la interpretació de la Missa havia arribat a mobilitzar fins a 140 cantaires i una cinquantena de músics. Altres canvis d’aquest any és que es faran molts menys assajos: només dos, a més de l’assaig general típic de Santa Maria. 

L’Administració assegura que la fórmula reduïda és “totalment excepcional donades les circumstàncies” i recorda que “la interpretació és un esdeveniment de participació popular i té un esperit que hem de mantenir i perpetuar per garantir que les properes generacions puguin participar i gaudir de l’excel·lència i rellevància de la nostra Missa”. 

Comentaris (4)

Jesús Fa 2 mesos
Missa de les Santes. Uns grans solistes, uns magnífics músics, un fabulós cor popular, i una esplèndida senyora Directora que més bé no ho podia fer. Ha calgut més d'un segle i mig que una senyora arribés a aquest lloc. Per tant també, gràcies al Patronat de les Santes per haver-ho fet possible. Gràcies a tothom pel vostre esforç, però especialment a la directora que s'ha guanyat el lloc per ser-hi molts anys.
Andrea Fa 1 any
El que emprenya es que ens estan prenent el pel.Quin es aquest "cor estable"? Tinc entès que no és de Mataró .Es que no tenim prou gent que canta en corals i que també canta en la missa de les santes? Es convoca a Josep Pieres, com cada any i després se li diu que no es conta amb ell?Amb lo bé que canta i se l'estima com si fós de Mataro després de fer-ho tants anys!! Peró qui es que mou els fils de tot aixó?Quins interessos hi ha al darrera?.FA PUDOR DE SUCARRIMAT! Es un menyspreu a t
Capgrós cantaire. Fa 1 any
Enguany és una vergonya per a tota la història de la Missa de les Santes, un descrèdit per a l'entrega popular i sense ànim de lucre del grup de cantaires i altres voluntaris que la fan possible. Finalment els Directors s'han sortit amb la seva de fer un grup de cantaires de primera i deixar els altres com a cantaries de segona, per després aprofitar-se de la feina del voluntariat d'anar casa per casa per a recollir diners per a pagar aquesta Missa. Les Santes és cosa de TOTS, no d'uns eli
No és un concert és la nostra Missa Fa 1 any
Entre tots una mica sembla teniu clar que voleu fer el concert i no missa. Sigueu valents els de l'Ajuntament i el Patronat. Digueu ja el que voleu. FESTA MAJOR DE MATARÓ, i treieu ja lo de les Santes. La Missa de les Santes és patrimoni de tots no només vostre.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive