Més punts liles per evitar agressions sexistes per Les Santes. Foto: Ajuntament
Notícies relacionades
Més punts liles per evitar agressions sexistes per Les Santes. Foto: Ajuntament

Més punts liles per evitar agressions sexistes per Les Santes

Durant la Festa Major s’habilitaran 18 punts liles als punts de màxima concentració d’actes, 5 més que el 2019

Mataró vol viure Les Santes sense haver de lamentar cap tipus d’agressió ni sexual, ni sexista ni LGTBIfòbica. En un moment en què els casos que s’han de lamentar en entorns festius i massificats van tristament a l’alça, la capital del Maresme prepara la seva Festa Major amb la clara vocació de transmetre un missatge de fermesa i suport. Es passa de 13 a 18 punts liles d’atenció i informació, dins de la campanya  “NO” és “NO¨-Només SI és SI/  NO callem” . 

Cal recordar que les penúltimes Santes ‘normals’, les del 2018, es va produir una nit, tot i que lluny dels actes festius, una agressió sexual a una menor. 

Del 22 al 29 de juliol s’habilitaran 18 punts liles d’informació i atenció, on tres professionals expertes atendran les incidències que es puguin presentar, així com coordinar i derivar els casos a la xarxa d’atenció inclosa al Protocol municipal. Durant les nits de Les Santes, davant de qualsevol situació d’agressió, abús o similar, les persones que ho necessitin es poden dirigir als punts liles per ser atesos per personal tècnic. 

Durant el dia o la resta de l’any, i fent guàrdia també els dies 23, 24, 26 i 27 de juliol les professionals del Centre d’Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD), on també hi ha el Servei d’Atenció Integral LGTBI, atendran els casos d’urgència. Davant de qualsevol urgència sanitària o policial, cal trucar al 112.
La novetat: només sí és sí

La principal novetat de la campanya és l’ampliació del missatge comunicatiu introduint el concepte “Només SI és SI”, redefinint el del consentiment sexual seguint el que marca la nova llei orgànica  de garantia integral de la  llibertat sexual aprovada al Congrés. Es manté el lema “No callem” apel·lant a la ciutadania a rebutjar qualsevol tipus d’agressions, tant si se n’és víctima com testimoni. 

Comentaris (2)

Jaume Fa 2 mesos
Titular que pot confondre. Si posant punts liles "EVITEM" agressions, posem-ne mil. En tot cas son informatius, per denunciar... no per evitar res.
x Fa 2 mesos
aquests cartells tambe els posaran en altres idiomes? o no perque aixo estigmatitza? i aixo que per estadistiques s'haurien de posar principalment en algun en concret. Que alguns sembla que tenen bula per tot, fins i tot per aquests delictes.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive