Més mediació per resoldre problemes d’habitatge
Més mediació per resoldre problemes d’habitatge

Més mediació per resoldre problemes d’habitatge

La Generalitat amplia l’aposta per la mediació amb un conveni amb el Col·legi d’Advocats de Mataró

La Generalitat aposta per la mediació per resoldre problemes d’habitatge a Mataró. A la ciutat són notoris els problemes de la ciutadania per fer front al pagament dels préstecs o crèdits hipotecaris dedicats a la compra d’habitatge principal o per fer front al pagament de la renda de lloguer i d’impagament i amb el nou programa es vol ajudar a evitar la pèrdua de l’habitatge i el risc d’exclusió residencial que això comporta. 

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha signat un conveni amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró per ampliar l’aposta en aquesta mediació. L’Agència, dependent de la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, impulsa la plataforma virtual MEDIEM, Xarxa de serveis de mediació en l’àmbit de l’habitatge de Catalunya. Els professionals de la xarxa poden accedir a una pàgina web on troben recursos sobre la pràctica de la mediació per resoldre situacions problemàtiques relacionades amb l’habitatge.  

MEDIEM facilita als seus membres un fòrum obert al debat, la possibilitat de fer consultes individualitzades i suport als serveis i a les entitats de mediació en l’àmbit de l’habitatge. L’adhesió de col·legis professionals i universitats permet sumar el seu bagatge professional i d’investigació a aquests recursos.

Reforç de la mediació per evitar l’exclusió residencial

De la xarxa MEDIEM es beneficien els serveis de mediació de diverses administracions, així com entitats que col·laboren amb el servei d’Ofideute de l’Agència de l’Habitatge. Aquest servei ofereix assessorament i mediació davant els problemes de la ciutadania per fer front al pagament dels préstecs o crèdits hipotecaris dedicats a la compra d’habitatge principal o per fer front al pagament de la renda de lloguer i d’impagament. L’objectiu és evitar la pèrdua de l’habitatge i el risc d’exclusió residencial que això comporta. 

Amb la signatura d’aquest conveni ja són 15 les entitats adherides a la plataforma Mediem: el Col·legi de Procuradors de Barcelona (CPB), el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), el Col·legi de l’Advocacia de Girona (ICAG),  la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME), l’Associació de Professionals de la Mediació de Conflictes de Catalunya (ACDMA), el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), la Diputació de Girona (DIGI), el Col·legi de Treball Social de Catalunya (CTSCat), el Col·legi d’Advocats de Granollers (ICAVOR), el Col·legi de l’advocacia de Figueres (ICAFI), el Col·legi de l’Advocacia de Sabadell (ICASBD), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Col·legi d’Advocats de Mataró (ICAMAT).

 

Comentaris (3)

Gemma Fa 10 mesos
SAREB i companyia tenen immobles buits (que porten abandonats anys). Que se’n faci l’expropiació en bloc. Són forats negres a la ciutat que amb voluntat d'arreglar les coses podrien recobrar vida i servir d'habitatge social gestionat per l'ajuntament o entitats del tercer sector. Aquests bancs i grans tenidors que vam rescatar amb diners de la nostra butxaca haurien de pagar el seu deute, i que aquests immobles passin a pertànyer a la ciutat és una bona manera.
Gemma Fa 10 mesos
L’ajuntament està rebent suculentes quantitats per vendre's el front marítim (que és de tots, i així ho diu la Llei de Costes; i que està condemnat, i així ho diu l’escalfament global), perquè s’hi edifiquin monstres on no hi podrà anar a viure el mataroní. Faria bé de dedicar aquests diners a fer polítiques d'habitatge resolutives. Almenys tancar el cercle, ja que el cercle viciós del totxo no són capaços d’aturar-lo.
Papa Emeritus Fa 10 mesos
Puede que si se pusieran más ganas de evitar la okupación habría más pisos y puede que el precio del alquiler bajara y entonces habría menos problemas entre las dos partes. Puede que si se intentara arreglar muchos de los problemas de seguridad de algunos barrios la gente buscaría repartirse más, fomentando una armonización natural de los precios. Pero no. Es mejor que todos queramos ir a vivir al centro o vía Europa y así los alquileres estén por las nubes.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive