Més mediació per resoldre problemes d’habitatge
Més mediació per resoldre problemes d’habitatge

Més mediació per resoldre problemes d’habitatge

La Generalitat amplia l’aposta per la mediació amb un conveni amb el Col·legi d’Advocats de Mataró

La Generalitat aposta per la mediació per resoldre problemes d’habitatge a Mataró. A la ciutat són notoris els problemes de la ciutadania per fer front al pagament dels préstecs o crèdits hipotecaris dedicats a la compra d’habitatge principal o per fer front al pagament de la renda de lloguer i d’impagament i amb el nou programa es vol ajudar a evitar la pèrdua de l’habitatge i el risc d’exclusió residencial que això comporta. 

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha signat un conveni amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró per ampliar l’aposta en aquesta mediació. L’Agència, dependent de la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, impulsa la plataforma virtual MEDIEM, Xarxa de serveis de mediació en l’àmbit de l’habitatge de Catalunya. Els professionals de la xarxa poden accedir a una pàgina web on troben recursos sobre la pràctica de la mediació per resoldre situacions problemàtiques relacionades amb l’habitatge.  

MEDIEM facilita als seus membres un fòrum obert al debat, la possibilitat de fer consultes individualitzades i suport als serveis i a les entitats de mediació en l’àmbit de l’habitatge. L’adhesió de col·legis professionals i universitats permet sumar el seu bagatge professional i d’investigació a aquests recursos.

Reforç de la mediació per evitar l’exclusió residencial

De la xarxa MEDIEM es beneficien els serveis de mediació de diverses administracions, així com entitats que col·laboren amb el servei d’Ofideute de l’Agència de l’Habitatge. Aquest servei ofereix assessorament i mediació davant els problemes de la ciutadania per fer front al pagament dels préstecs o crèdits hipotecaris dedicats a la compra d’habitatge principal o per fer front al pagament de la renda de lloguer i d’impagament. L’objectiu és evitar la pèrdua de l’habitatge i el risc d’exclusió residencial que això comporta. 

Amb la signatura d’aquest conveni ja són 15 les entitats adherides a la plataforma Mediem: el Col·legi de Procuradors de Barcelona (CPB), el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), el Col·legi de l’Advocacia de Girona (ICAG),  la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME), l’Associació de Professionals de la Mediació de Conflictes de Catalunya (ACDMA), el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), la Diputació de Girona (DIGI), el Col·legi de Treball Social de Catalunya (CTSCat), el Col·legi d’Advocats de Granollers (ICAVOR), el Col·legi de l’advocacia de Figueres (ICAFI), el Col·legi de l’Advocacia de Sabadell (ICASBD), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Col·legi d’Advocats de Mataró (ICAMAT).

 

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive