Vista del Port de Mataró. Foto: R. G.
Vista del Port de Mataró. Foto: R. G.

Més d’un milió d’euros per començar a revifar el port de Mataró

S’han adjudicat quatre projectes i estudis, inclosa la reurbanització de la zona comercial i noves infraestructures nàutiques

El Pla Estratègic del Port de Mataró, que ha de servir per revifar aquest equipament a nivell nàutic, urbanístic i comercial, comença a donar els seus primers passos en ferm. El Consorci que el gestiona, format per la Generalitat i l’Ajuntament, han acordat invertir un milió d’euros en diverses actuacions vinculades al sector comercial i a les infraestructures nàutiques. També es comença a treballar en noves modalitats de contractació de les concessions administratives. L'alcalde de Mataró, David Bote, considera que és "un nou impuls de cara a tenir un port atractiu, viu i fort comercialment per a la ciutat".

El pla preveu l’actualització de la zona comercial de cara millorar-ne la imatge i atractivitat. Es preveu revisar la composició de façanes, el sistema de pèrgoles i terrasses, l’enllumenat públic, la distribució de l’espai per facilitar les activitats de dinamització comercial i turística, i una alternativa a la distribució del passeig del Moll de Ribera i la posició i del vial, entre d’altres, per facilitar el passeig dels vianants i l’accés als amarradors i aparcament. La part comercial és la que més interessa al conjunt de la ciutat, tal i com deixa entreveure l'alcalde. "Sempre hem volgut que el port fos una locomotora comercial, i la millora de l’entorn e tots els comerços ens farà guanyar molt en imatge", destaca. 

També s’ha aprovat instal·lar nova il·luminació a tota la zona de l'espigó, que els mataronins utilitzen per passejar. L’estudi de viabilitat tècnica i econòmica, a més, incidirà en diverses infraestructures, com ara el martell de bocana, la nova àrea tècnica de llevant i la seva base nàutica, o bé el vial del Moll de Ribera, entre d’altres. A banda, el Consell d’Administració del Consorci Port de Mataró també va aprovar l’habilitació de més espais a l’entorn de la Base Nàutica, a la zona de bocana del port: s’adequarà un espai de magatzem per recollir el material nàutic i les embarcacions lleugeres i s’adaptarà  un espai que pugui servir d’aula per impartir les classes teòriques de les activitats nàutiques, accessible per a tots els alumnes.

Noves licitacions

Un dels principals projectes es troba en els canvis en les modalitats de contractació de les concessions administratives. Alguns dels amarraments actualment es poden contractar en règim de lloguer mensual, forfaits d’1 i 3 anys, i concessions curtes de 6 i 8 anys, i concessions llargues de 12, 16, 20 i 25 anys. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive