Control policial a l'avinguda Puig i Cadafalch per qui no compleixi el confinament a Mataró. Foto: R.Gallofré
Control policial a l'avinguda Puig i Cadafalch per qui no compleixi el confinament a Mataró. Foto: R.Gallofré

Més control i restriccions per frenar la Covid-19 a Mataró

L'Ajuntament de Mataró aprova un decret amb mesures com unitats de policia, vigilants i agents de convivència per augmentar el control o limitant més horaris d’activitats

Noves mesures i sobretot control i vigilància que es compleixin totes les normatives. L’Ajuntament de Mataró vol ser proactiu i evitar que es descontroli la situació de contagi de la pandèmia. Amb aquest objectiu aquest dilluns dia 14 entra en vigor un nou decret que endureix els horaris i augmenta el control sobre activitats, espai públic i locals. A més de la limitació d’horaris comercials, es farà un esforç en la mobilització de personal per garantir que es compleix el que avui s’aprova.

Es reforça el control general de les mesures (mascareta, distanciament i grups de màxim 10 persones) amb serveis i operatius específics de la Policia Local.


Les “mesures de prevenció per prevenir el risc de rebrot de transmissió de la Covid-19 en fase d’alerta” procuren limitar la vida social nocturna. A la norma ja coneguda que limita horaris de terrasses en una hora respecte l’anterior normativa i dels establiments de conveniència a les deu de la nit, cal afegir-hi la limitació de l’horari d’obertura de parcs i places fins les 22 hores. És, però, pel compliment d’aquests horaris i de tota la sèrie de preceptes de seguretat sanitària que bona part de les novetats fan referència a tenir major capacitat de control sobre el comportament de les persones.

mancances parc de rocafonda

Els parcs i places no es podran utiilitzar més enllà de les 22h

 

Qui vetllarà pel compliment?

L’Ajuntament disposa la creació d’un “equip de vigilància i control de les terrasses dels establiments de restauració de la ciutat, per tal de controlar el compliment de les mesures higièniques i sanitàries requerides per les autoritats sanitàries”. Igualment s’aposta per “sensibilitzar els professionals de la restauració perquè ajudin a reduir la propagació de la Covid-19”.

L’Ajuntament també mobilitzarà la Policia Local a di i efecte de “reforçar el control de les mesures amb serveis específics de Policia amb grups operatius de 10 policies, un mínim de dues vegades a la setmana”. També s’aposta pel perfil dels agents de convivència “als territoris de Cerdanyola, Rocafonda i seguit per Cirera-Molins, on es concentren més número de casos, per portar a terme accions de sensibilització i recordatori de les mesures sanitàries”. Una altra de les mesures és implicar serveis municipals com  gualtat i Diversitat Ciutadana, Benestar Social, Agència de Suport a l’Associacionisme i Salut en “sensibilitzar els col·lectius refractaris i entitats i formar-los perquè facin d’altaveu i de model al seu propi col·lectiu”.

Arxivat a:

Comentaris (2)

jordi Fa 2 anys
A segon qui, mes que "accions de sensibilitazció", jo els aplicaría "acción de porra i cap a casa". Qué fa la gent a les tantes pels parcs? Que estén en pandemia, senyors!!!.
FOTO: estem de conya? Fa 2 anys
Bona tarda, el parc de Rocafonda ha estat can pixa tot el confinament i tot l'estiu. La foto és de l'accés a l'oraroti. Ho han tallat amb radical i fet obra al jardí municipal per accedir. Incivisme en estat pur?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive