Equip de la sala de parts de l'Hospital de Mataró durant el Covid-19. Foto: Consorci Sanitari del Maresme
Equip de la sala de parts de l'Hospital de Mataró durant el Covid-19. Foto: Consorci Sanitari del Maresme

Medalla de la Ciutat a tots els col·lectius que han treballat durant la pandèmia a Mataró

L'Ajuntament farà un reconeixement al personal dels serveis públics, empreses i voluntaris que han treballat i lluitat contra la Covid-19

L'Auntament de Mataró realitzarà un reconeixement i homenatge a tots els col·lectius de la ciutat que en els darrers mesos han treballat i lluitat contra la crisi sanitària generada per la Covid-19. La Junta de Portaveus ha aprovat per unanimitat una proposta del PSC, partit de govern, perquè es concedeixi la Medalla de la Ciutat a tots els col·lectius i també a les persones voluntàries. A més, els homenatjats quedaran representats a la Galeria de Mataronins i Mataronines Il·lustres.

Qui són aquests col·lectius? La Declaració Institucional menciona el personal sanitari, el personal de les residencies de gent gran, el personal d’atenció domiciliària, de la Policia Local de Mataró i dels Mossos d’Esquadra i altres forces de seguretat, així com tots els treballadors i treballadores públics: personal de neteja, dels serveis de manteniment, del transport públic, dels serveis educatius, dels serveis funeraris... També apunta a empreses i treballadors i treballadors que aquest dies han garantit la producció, que ha despatxat aliments, medicines, combustible i altres productes i serveis bàsics i als periodistes i mitjans de comunicació per continuar informant-nos de manera puntual.

També es fa menció a les més de 300 persones que, a Mataró, han dedicat el seu temps i el seu esforç, de manera altruista, a treballar en diversos programes solidaris empresos per diferents entitats de la ciutat, com Creu Roja o Càrites, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Com es configurarà l'homenatge?

"Creiem que és el moment de fer un reconeixement a totes les persones que han treballat i treballen, amb entrega, perquè el virus no guanyi la partida", afirma la Declaració Institucional, que afegeix: "El Reglament de protocol, honors i distincions de l’Ajuntament de Mataró és l’instrument que disposem per fer-ho. No serà fàcil, es tracta de fer reconeixements a col·lectius plurals, però l’esforç s’ho val". 

Caldrà veure, per tant, com s'articula aquest homenatge i reconeixement, en especial el lliurament de la Medalla de la Ciutat a col·lectius tan grans i diversos. La medalla és el màxim reconeixement institucional i protocolari que atorga l'Ajuntament als seus ciutadans, entitats i organitzacions. Pel que fa a la Galeria de Mataronins i Mataronines Il·lustres, se situa a la primera planta de l'Ajuntament, i es conforma de retrats pictòrics dels personatges més destacats que ha donat al ciutat. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive