Mateixos grups de P3 i ràtio a 23 alumnes per aula el curs 21-22
Mateixos grups de P3 i ràtio a 23 alumnes per aula el curs 21-22

Mateixos grups de P3 i ràtio a 23 alumnes per aula el curs 21-22

L’Ajuntament demana al Departament concrecions respecte els projectes pendents: els edificis del Coromines i el Cinc Sénies

En espera de la concreció final i la publicació de dades, l’oferta educativa a Mataró no serà aquest any motiu de controvèrsia entre Ajuntament i Generalitat. Els temps en què les tensions entre Serveis Territorials i Regidora d’Educació eren constants són passat i actualment, explica el regidor Miquel Àngel Vadell, es treballa colze a colze, amb trobades de seguiment mixtes. El regidor espera el nou decret d’admissió però ja avança dos detalls claus de cara al nou curs: “Sortirem amb els mateixos grups de P3 que l’any anterior i les ràtios baixaran a 23, que és una molt bona notícia”, diu. En alguns centres, a més, la ràtio pot baixar a 21.

La planificació escolar mataronina, amb participació també del Consell Escolar Municipal i l’etapa de bona entesa entre administracions, ha tingut com a resultats els darrers anys novetats com els instituts-escola, el projecte del Cinc Sénies o l’estrena del Batxillerat d’arts escèniques el curs passat al Laia l’Arquera. Un projecte que es valora positivament i que de cara al proper curs sortirà amb un grup sencer, doblant les places d’aquest any. “Tenim bona relació i solventem les discrepàncies”, diu Vadell de la feina amb el Departament. I això porta a preguntar-se per dos dels projectes pendents, una mena de reivindicacions clàssiques i modernes alhora, dos equipaments que sembla que no acabin d’arrencar mai.

Entrada a l'institut Cinc Sènies de Mataró. Fotos: ACN
Entrada a l'institut Cinc Sènies de Mataró. Fotos: ACN

El pendent

L’un és referent a l’Institut Cinc Sénies. En el proper curs tindrà per primer cop batxillerat, amb un nou mòdul de quatre aules però se segueixen esperant notícies sobre l’edifici que s’ha d’alçar en aquest espai de Rocafonda. “Fa dos anys i mig se’ns va anunciar un procés participatiu per al dibuix de l’edifici però a hores d’ara no tenim ni dibuix ni projecte i voldríem saber el perquè, és un dels punts que posem sobre la taula mixta amb Educació”, diu Vadell.

L’altre edifici pendent és el Joan Coromines on el regidor afirma que “com a Ajuntament hem fet feina per tramitar el solar i ara cal que priporitzin a nivell de govern de la Generalitat aquest edifici”. Això sí, recomana desconfiar de terminis que s’anunciïn aquestes setmanes: “No li dono cap credibilitat al que es digui en temps d’eleccions”.

La reorientació de la formació professional a la ciutat és un dels altres temes sobre la taula. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive