Indicador de Zona Blava a Mataró.
Indicador de Zona Blava a Mataró.

Mataró: zona blava gratuïta durant l'estat d'emergència

També es treu la limitació horària de la zona taronja davant la pandèmia del coronavirus.

L'Ajuntament de Mataró segueix prenent mesures per adaptar el dia a dia de la ciutat a la situació actual d'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus. A banda de seguir les indicacions que arriben des d'altes instàncies, s'han pres mesures de tot tipus. Una de les darreres té a veure amb les zones blaves i taronges. L'Ajuntament ha decretat que que mentre duri la situació d'emergència per coronavirus, la zona blava serà gratuïta a tota la ciutat. També s'ha estimat convenient que la zona taronja deixi de tenir limitació horària, facilitant així la mobilitat dels vehicles que hagin d'anar a treballar, tot i que ja s'ha advertit que el més recomanable, si és possible, és fer-ho des de casa.

Tal i com indiquen des de les seves xarxes socials, contenir el virus és "responsabilitat de tothom", per això es demana als mataronins i mataronines que s'evitin els desplaçaments i es quedin a casa, si surten a comprar que prenguin mesures de seguretat i evitin aglomeracions i donen gràcies per la col·laboració ciutadana. Recorden, també, que la circulació per la via pública està restringida per l'estat d'alarma pel coronavirus i que les mesures són d'obligat compliment: la mobilitat només està autoritzada per adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centres sanitaris; desplaçament a llocs de treball, retorn a residència habitual, assistència i cuidat de persones grans, desplaçament a entitats financeres, per causa major o altra activitat anàloga que estigui degudament justificada.

Zona blava renovada al 2020

La zona blava va anunciar canvis per al 2020 que ja estaven en vigor. El més interessant és que per compensar les zones DUM exclusives de mercaderies, s'ampliava l'horari al migdia per poder deixar el cotxe sense pagar: de 14h a 17h, pensat sobretot per a les famílies. D'altra banda, el preu ha pujat enguany un 6%, de 2,8 cèntims el minut als 3 en cas de la zona blava A. Les queixes dels veïns van venir perquè també havia pujat el preu dels aparcaments municipals, en alguns casos, fins el 16%.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive