Un gos a la platja
Un gos a la platja

Mataró tindrà platja per a gossos aquest estiu

L'espai de ciutadania amb gossos ocuparà una part de la platja de Ponent, es tancarà perimetralment i també hi haurà un food truck amb terrassa

L'Ajuntament de Mataró habilitarà un tram de platja per a la ciutadania amb gossos. S'ubicarà en una part de la platja de Ponent, tancada perimetralment, i estarà vinculada a la instal·lació d'un nou food truck amb terrassa al mateix sector, els gestors dels quals seran els encarregats de controlar l'accés d'aquest nou espai. 

Ja fa molts anys que els propietaris de gossos reclamen que hi hagi un espai a la platja de Mataró reservat per a les mascotes, seguint la línia del que ja fan altres municipis del Maresme. L'any 2019 l'entitat SOS Animals Maresme va proposar que s'ubiqués precisament a la platja de Ponent, al sud del port, una de les quatre platges de la ciutat, que compta amb 180 metres de llarg, 30 d'ample, 5400m2 de superfície i un aforament d'unes 770 persones. La mateixa entitat apuntava que Mataró compta amb uns 15.000 gossos i reclamava aquest tram de platja com a zona d'esbarjo per a ells. 

Només hi podran accedir animals identificats amb cens

L'Ajuntament ha escoltat reivindicacions com aquesta i prepara el terreny perquè aquest estiu hi hagi platja per a gossos,  a la qual només hi accediran els animals identificats amb cens. La gestió i control d'aquest nou servei està vinculat a l'explotació d'una nova food truck amb terraassa per a cinc taules, que s'ubicarà a la platja en substitució a la guingeta de gelats que hi havia en les temporades interiors. El concessionari d'aquest food truck serà qui haurà d'assumir amb personal propi el control d'accés a la platja, informar als usuaris (especialment del comportament dins de la platja dels gossos) i comunicar possibles incidències a l'Ajuntament. 

platja del ponent

Platja del ponent, on s'ubicarà l'espai per a la ciutadania amb gossos

La gestió de l'espai anirà a càrrec del concessionari d'un food truck

Es preveu que l’espai destinat a ciutadania amb gossos funcioni de l’1 de juny al 30 de setembre en horari de 10 h a 19 h, i estigui delimitat i tancat perimetralment per l’Ajuntament, ocupant una part de la platja de Ponent. La creació d'aquest espai específic de la platja per a gossos, per tant, depèn de l'èxit de la concessió d'aquest food truck, que demà diumenge ja estarà oberta a tots els possibles interessats a través de la plataforma de contractació pública (es poden presentar les sol·licituds fins al 13 de març). El plec de condicions valorarà que els sol·licitants siguin empreses o entitats que acreditin experiència en la gestió animalista i de caràcter ambiental.

Pel que fa a la resta de guinguetes, a la platja del Varador se'n preveuen 4 de restaurant amb terrassa i 1 guingueta de lloguer de petites embarcacions. A la platja del Callao, els serveis que s’ofereixen per a la seva explotació per part dels possibles interessats són una food truck amb terrassa, una guingueta de restaurant amb terrassa, una guingueta amb terrassa i una zona recreativa flotant amb terrassa. Per últim, a la platja de Sant Simó es preveu una guingueta amb terrassa.

Comentaris (14)

Tx Fa 4 mesos
No podré anar a la platja que tinc més a prop? Els gossos fan fora a les persones que no en tenim i que a més en són al.lèrgiques. Perquè clar, aquí ningú ens té en consideració. I, ningú s'ha plantejat mai que tenir un o dos gossos en un pis és maltractament animal? Qui vulgui gos que tingui un jardí i no embruti el carrer, que sempre has de vigilar on posses els peus.
Carla Fa 4 mesos
Tens molts km de platja per poder anar a disfrutar. El que et recomano és viure una vida més plena i sense estar amargada per donar llibertats als animals i a les persones que ens els estimem. Ja està bé de culpabilitzar a un col·lectiu. Una mica més de respecte i deixar viure als altres.
Joan Fa 4 mesos
Aixó, fem fora a les persones i al pescadors, perque entrin els gossos, pobres animalons.
Sorpresa Fa 5 mesos
Jajajaja hem d'agrair-vos ara l'opciò de platja per gossos? Jo tinc el gos censar al meu poble gratuitament, preguntant als veïns del meu barri, aquí a Mataró, el cens té quota, des de quant s'ha de Fer negoci amb el cens dels nostres gossos? Jo sempre que he volgut anar a la platja amb el meu gos he anat a Arenys, platja lliure pels gossos de 8 del vespre a 8 del Mati, també diré que es a partir d'una hora que no fa calor per ells i la sorra no els crema les esponjes Dels peus.
A l'Ajuntament de Mataró li surten molt cars els gossos Fa 5 mesos
El manteniment de la gossera -que són gossos abandonats per amos que els estimaven molt...-, reparar o substituir faroles rovellades, bústies de correus, pals de senyals de tràfic, mobiliari urbà. A l'Ajuntament li costa milions cada any la gràcia dels gossets. T'estranya, que es faci pagar una ridícula taxa?
Gossos censats Fa 5 mesos
L'Ajuntament també hauria de limitar l'accés als correcants i al Parc Central als gossos censats. La policia municipal que té la caserna allà al costat, ho té molt fàcil per comprovar-ho i multar els que no tinguin els papers del gos en regla.
Ramos Fa 5 mesos
¿De verdad? ¿Privilegios para perros/propietarios que no limpian las kk's de sus animales? En otra vida me pido: ser fumador (se permite ir por la calle sin mascarilla, salir del trabajo a fumar...), tener perro (ensucian todo menos su casa, pueden salir a pasear ne horas en que los otros estamos confinados), ser okupa (¿para qué pagar hipoteca, tonto?...
Carme Fa 5 mesos
Es nota clarament que no t'agraden els gossos: a mi sí, soc una dona a la que no agraden els lladres, ni els ocupes, que neteja els excrements del seu gos (com ho fan la majoria de propietaris) i que mira amb recel a qui no agraden els animals. Ja era hora que s'habil-lités un espai a la platja. Per que no protestes per que ja gairebé no queda platjz lliure? xiringuitos, lloguer de motos etc?
Geoffrey Fa 5 mesos
This beach area is located in the mouth entrance to mataro port, the flow of water is into the port, therefore shit from dogs and pee will see boats surrounded by dirty water causing an health hazard. The port does not have a natural outflow of water,,only inward naturally... this because of the port designed in an incorrect way.
Genial!!! Fa 5 mesos
M'encanta. I em sembla perfecte que només entrin gossos censats. Qui vulgui tenir serveis que censi el seu gos. No és tan complicat. I és un bé principalment pels animals. Es controlaria més els abandonaments i maltractaments que tenen alguns d'ells. Gossos i d'altres.
El control de gossos censats Fa 5 mesos
Controlar si els gossos de Mataró estan censats o no és cosa de la Policia Municipal, i si no ho estan, s'ha de multar els amos. Però com que la Policia Municipal no ho fa, ara l'Ajuntament pretén que la feina dels guàrdies la faci l'encarregat d'un xiringuito. Fem riure, en aquesta ciutat!
Xavi Fa 5 mesos
Para variar, los que ensucian las calles se salen con la suya de nuevo. Ahora en la playa y nosotros pagando impuestos para la limpieza de la kk que van a dejar allí, para poner vallas etc... Yo cobraría 50 euros x hora, a ver si va alguien. No son todos, pero todavia quedan muchos amos que no limpian la kk, ni el pis ni nada de nada. Lo se por experiencia. Mi calle y fachada tiene cada dia varias "muestras de adn" del paso de estos señores (Y que los perros no tienen la culpa, que conste).
Norbert Fa 5 mesos
Espero aquest any controlin el soroll de les guinguetes. A la zona de Sant simo la música arriba als veins durant tot el día i nit. Ja fa uns quants anys que és així i lajuntament no fa res.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive