El Nadal de 1962 va caure a Catalunya una imponent nevada. Aquest any en fa 50 i molt pobles i ciutats recorden l'efemèride. A Mataró, els fets es reviuen en codi QR, un sistema digital per codificar i emmagatzemar informació. En diversos punts del centre de la ciutat s'han instal·lat plafons al terra amb codis QR que l'usuari pot descodificar a través d'una aplicació del seu telèfon mòbil. El resultat, poder veure una fotografia d'aquell mateix indret, però de fa 50 anys. En paral·lel també s'ha fet una exposició més convencional de fotografies de l'època, dividida en tres seus: la sala d'actes de la Unió Excursionista de Mataró, el museu arxiu de Santa Maria i la sala d'exposicions de Can Palauet.
Cinquanta anys després de la gran nevada del 62, que a les poblacions costaneres va ser especialment impactant, Mataró ho vol recordar d'una manera també poc habitual. Es proposa un viatge en el temps a través de les noves tecnologies. Així, en set punts diferents de Mataró s'han col·locat codis QR que permeten veure aquell mateix indret a través d'una fotografia presa en aquell punt fa 50 anys.
El codi QR és un sistema digital de codificació i emmagatzematge d'informació a través d'uns codis de barres que es poden descodificar amb una aplicació de telèfon mòbil. Els punts triats des d'on reviure la nevada del 62 amb aquest sistema són la Muralla de la Presó, la Riera, la plaça de Santa Maria, la plaça Gran, la Rambla, el camí Ral i la plaça de les Tereses.
D'altra banda, també s'ha organitzat una exposició de fotografies més convencional, dividida en tres seu diferents. Es tracta d'una mostra del fons fotogràfic d'Albert Mayol, al museu arxiu de Santa Maria; una selecció de les fotografies del concurs 'Ciutat de Mataró' que es va fer en motiu de la nevada, a la sala d'actes de la UEC, i un recull d'imatges d'arxiu i hemeroteca cedides pels ciutadans, a Can Palauet.
-
Comentaris