Suport al lleure educatiu infantil i juvenil
Suport al lleure educatiu infantil i juvenil

Redacció

Mataró reclama més suport a les entitats de lleure educatiu

La declaració institucional presentada per En Comú Podem insta la Generalitat a dotar aquestes organitzacions de més recursos i de garantir el dret d'infants i joves a gaudir d'aquestes activitats

L'Ajuntament de Mataró ha aprovat per unanimitat la declaració institucional presentada pel grup municipal d'En Comú Podem Mataró en suport a les entitats de lleure educatiu infantil i juvenil i al dret dels joves a participar en aquestes activitats. Aquesta declaració subratlla la importància del dret al lleure, un dret sovint oblidat dins dels drets de la infància, i reclama un major compromís per part de les administracions públiques per garantir el seu accés equitatiu.

El document, presentat a la Junta de Portaveus, destaca que l'article 31 de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets dels infants estableix que és responsabilitat de les administracions garantir aquest dret. A més, remarca que el lleure educatiu és fonamental per al desenvolupament social, personal, moral i cívic dels infants, oferint-los oportunitats que milloren l'autonomia, les habilitats de comunicació, el benestar emocional i físic, i l'aprenentatge cooperatiu.

En aquest sentit, la declaració assenyala que les desigualtats socials, econòmiques i territorials són obstacles importants per a l'accés al lleure educatiu. Per això, es fa una crida a la Generalitat de Catalunya a complir amb les lleis vigents, com la Llei 12/2009 d'educació i la Llei 14/2010 sobre els drets de la infància i l'adolescència, així com a adoptar mesures concretes per facilitar l'accés al lleure educatiu per a les famílies en situació de vulnerabilitat, mitjançant ajuts, beques i tarifacions socials.

Un altre aspecte clau de la declaració és la reivindicació del reconeixement del caràcter educatiu de les activitats de lleure i la seva vinculació amb el sistema educatiu. També es demana un major suport i reconeixement per als educadors i voluntaris que fan possible aquestes activitats, ja que la manca de reconeixement i de recursos són alguns dels principals problemes que dificulten la continuïtat i qualitat d'aquests serveis.

Finalment, l'Ajuntament de Mataró ha acordat notificar aquests acords a diverses entitats locals de lleure, com són els esplais Olla de Grills, Garbí, Ajmacor, Arrels i Erol, així com als departaments pertinents de la Generalitat i del govern d'Espanya, amb l'objectiu de garantir que el dret al lleure educatiu sigui una realitat per a tots els infants i joves de la ciutat.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive