La platja buida pel confinament a Mataró. Foto: R.Gallofré
La platja buida pel confinament a Mataró. Foto: R.Gallofré

Mataró: prohibit anar amb els infants a la platja i al passeig Marítim

Des d'aquest diumenge els menors de 14 anys ja poden sortir al carrer però a Mataró s'apliquen restriccions en diversos espais

Els menors de 14 anys ja poden sortir al carrer des d'aquest diumenge, dia 26. Ho poden fer sempre que estiguin acompanyats d'un adult, durant un màxim d'una hora, i a una distància màxima d'un quilòmetre de casa. Aquesta és la normativa que s'aplica al conjunt de l'Estat, en el marc de la desescalada del confinament per l'epidèmia de coronavirus.

Les restriccions, en tot cas, són notables, i a Mataró es concreten de la següent manera. Està prohibit anar amb els infants al passeig Marítim i a la platja, encara que estiguin a menys d'un quilòmetre del lloc de residència. Durant aquest diumenge al matí la Policia Local està patrullant el front marítim i avisant als ciutadans que hi han anat que en marxin ja que poden ser objecte de sancions. També està prohibit anar amb els infants a parcs, places i pistes esportives, que tenen l'accés tancat. 

La platja buida pel confinament a Mataró. Foto: R.Gallofré

La mesura ha generat una certa incomprensió per part de la ciutadania, a tenor de les reaccions a les xarxes socials. A Twitter, per exemple, diversos usuaris pregunten al consistori les raons de la prohibició d'anar a la platja, quan es pot passejar lliurement per la resta de la ciutat. La resposta de l'Ajuntament a través del seu compte oficial ha estat la següent: "A Mataró s’ha decidit que el passeig marítim, les platges i els parcs continuaran tancats per raons de seguretat. Us informarem quan torni a ser possible l’activitat recreativa, esportiva i lúdica en aquests espais".

Recordem que des d'aquest diumenge els menors de 14 anys poden sortir, però si tenen 14 no s'aplica la mesura (de 14 a 18 poden fer les mateixes activitats que els adults). Als infants se'ls permet fer exercici, córrer i saltar però mantenir la distància social establerta. Poden sortir amb patinets, pilotes i altres joguines, i poden fer-ho un màxim de tres menors passejant junts, sempre i quan visquin al mateix domicili, i acompanyats d'un adult (pares i mares o tutors legals).

Més activitats permeses a partir del 2 de maig

D'altra banda, ahir dissabte el President del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar que a partir del 2 de maig es podrà sortir al carrer a passejar o a fer esport, sempre i quan l'evolució de la pandèmia segueixi sent positiva i es vagi reduint el número de contagis en els propers dies.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive