Mataró posa límits a patinets elèctrics i bicicletes
Mataró posa límits a patinets elèctrics i bicicletes

Mataró posa límits a patinets elèctrics i bicicletes

La nova ordenança de mobilitat en prohibeix la circulació per les voreres i en el cas dels patinets obliga a portar casc i ser major de 16 anys

El Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar inicialment la nova Ordenança de Mobilitat. L'objectiu és regular àmbits com els vehicles de mobilitat personal (patinets, bicicletes elèctriques), adaptar-se a normatives superiors com ara la circulació màxima a 30km/h en la majoria de vies, i fomentar l'ús del transport públic. 

Tal i com ja es va anunciar quan es va aprovar l'avantprojecte, les novetats principals tenen a veure amb la les bicicletes i amb els VMP (vehicles de mobilitat personal). En el cas de les bicicletes, se'ls prohibeix circular per voreres i zones de vianants, excepte que el conductor tingui menys de 12 anys, vagi acompanyat d'un adult i la velocitat no super-hi els 5km/h. 

Pel que fa a patinets elèctrics i similars, només es poden conduir a partir dels 16 i és obligatori portar casc homologat. També se'ls prohibeix la circulació per les zones de vianants, tampoc podran circular per la calçada dels carrers on la velocitat màxima és de 50 km/h (bona part del circuit de rondes, per exemple)

Patins no elèctrics, monopatins i similars sí que poden circular per les voreres i carrers residencials a una velocitat adaptada a pas de persona, i s’estableix l’ús obligatori del casc de protecció homologat per als menors de 16 anys.

Un altre tema important té a veure amb les sancions per abandonar vehicles a la via pública, un problema a la ciutat ja que col·lapsa la via pública. Com a mesura de prevenció i control de l’abandonament de vehicles és la prohibició d’estacionar més de 15 dies seguits al mateix lloc.

El text aprovat inicialment se sotmet a informació pública durant un termini de 30 dies a partir de l’endemà de la seva publicació en el BOPB, i si no hi ha al·legacions ni reclamacions, quedarà aprovat de forma definitiva.
 

Arxivat a:

Comentaris (9)

Pepet Fa 2 mesos
Quan va sortir la normativa de que els patinets elèctrics no podien anar per la vorera, la policia va estar 2 mesos posant multes. Ara ja no es veu cap policia parant-los i multant-los i ja foten altra vegada el que volen. No anem bé perquè es tornaràn a fer amos de les voreres. I també haurien d'obligar tenir una assegurança. Si un patinet fa mal a una persona, queda ferida i desamparada. No hi ha dret !! Sr.Alcalde, pensi bé les normatives, potser demà l'atropellen a vosté
Geoffrey Fa 2 mesos
Motorbikes are parked on side walks_ cars are parked on side walks, electric scooters and with under age riders, on side walks, now more people, with out masks in position. No police to be seen, specially in the two little Morocco / Senigal areas.
Anónima Fa 2 mesos
Aquesta normativa seria viable si Mataró estigués adaptada amb carrils bici i demés com a Barcelona. En aquest cas la nova ordenança només empitjora la situació pels que tenim patinet com a sistema de mobilitat en comptes d'un cotxe o moto que contamina i no hi caben ja a la ciutat
Els que teniu patinet Fa 2 mesos
Els que teniu patinet, podeu anar en patinet, però per la calçada. I com que ara la velocitat màxima a dintre de les poblacions és de 30 kilòmetres per hora, ja hi podem anar més segurs.
Mònica Fa 2 mesos
A poc a poc i no cal ara posar-ho tot en contra de cotxes i motos que paguen l’impost de circulació per mantenir les vies per on circuleu en patinet vosaltres sense pagar-lo. El futur serà amb cotxes elèctrics i mentrestant patinets i demés almenys amb assegurança obligatòria que també provoqueu accidents com la resta de vehicles. Hem d’aprendre a conviure tots i adaptar-nos al que vagi venint però no voler tots els beneficis i cap obligació. No funciona així, hi ha d’haver un eq
Anònim Fa 2 mesos
Perquè poden anar bicicletes (admès en grupets i tot) per travessies i patinets no? No ho entenc
Ho has de preguntar al Govern d'Espanya Fa 2 mesos
Això ho marca la Llei estatal.
roberto rodrigo Fa 2 mesos
Con un poco de empatía y solidaridad entre peatones , ciclistas y vehículos a motor nos ahorraríamos normas, sanciones y sueldos de funcionarios. Pensar un poco en el prójimo de vez en cuando no nos iría nada mal.
El problema... Fa 2 mesos
El primer problema és que, com que no hi ha ni solidaritat ni empatia, s'han de dictar normes i s'ha de sancionar el que no les compleix. El segon problema és que el que ha de sancionar, no sanciona.
Ferran Fa 2 mesos
Hay,muchos vehículos, abandonados en la vía pública,y ciclomotores,en la c.Alamos,frente Bankia hay un ciclomotor,medio desguazado,en el último tramo de la RDA.Alfonso x, también,en la c.foneria,en el polígono de Rotonda,hay varios coches abandonados y etc.etc.haber cuando los retiran
A veure si ho faran complir... Fa 2 mesos
És més difícil veure un policia municipal a Mataró que tenir una aparició de la Verge.
Algú m'ho explica? Fa 2 mesos
I tant que hi són! En pots veure 2 O 3, cada dia a les 17h, a la porta del Cor de Maria allà plantats. Això sí una mica més amunt a Valldemia (on aparquen on volen) O davant del Camp del Mataró (on ės can Xauxa) ni un .........
Ja hi ha canvis Fa 2 mesos
No estic d'acord en que hi ha un munt de patinets elèctrics per tot arreu. S'ha de dir la veritat, i ha baixat un munt la circulació de patinets elèctrics a les voreres. Qui en fa la infracció acostumen a ser jovent d'entre 16 i 18 anys, i a vegades 2 sobre el patinet i sense casc. Però s'ha reduit molt.
Afinant més Fa 2 mesos
Té vostè raó. És més, sempre joves a molta velocitat passant de tot i no vull que soni malament, però del col·lectiu marroquí sobretot. La Rosselló sembla Montmeló
Ja hi ha canvis Fa 2 mesos
La Policia Municipal de Mataró no han tingut res a veure en aquests canvis. Estan confinats.
Mataroni Fa 2 mesos
Per ara sols veix patinets per on els rota, amunt, avall, aceres, carrers, ara per aquí ara per allà, en totes direccions... No sols es tracta d'escriure normatives, cal fer-les complir encara que sigui amb multes diaries. Oi que ara ens estranyaria veure una moto per l'acera? Doncs hem d'aconseguir el mateix amb patinets, bices i altres "paratos" d'aquesta mena.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive