L'Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Departament de Territori i l'entitat Posidònia 2021, està treballant en un Pla d'acció per a la protecció de les praderies de posidònia que hi ha davant les costes de Mataró, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt. Un espai marí de 2.906 hectàrees declarat Zona d'Especial Conservació ZEC) l'any 2014 que allotja l'hàbitat natural conegut com l'Alguer de Mataró.
El pla d'acció s'elaborarà a partir d'un procés participatiu en el què, a partir del 5 d'abril, hi participaran entitats, agents locals i ciutadania per fomentar el debat i concretar les actuacions de gestió de manera conjunta.
El procés participatiu s’estructurarà en dues fases i estarà obert a tota la ciutadania implicada o interessada en la conservació de l’espai marí protegit Costes del Maresme.
Com funcionarà el procés?
- En una primera fase, entre el 5 i el 30 d'abril, es podran presentar propostes d'actuacions a incorporar al Pla d'acció dins les diferents línies estratègiques definides i esmenes o millores en relació al document de millora de l'espai.
- Del 3 de maig al 30 de de juny, un cop recollides i valorades de diferents propostes, es redactarà i es difondrà la primera versió del pla.
- De l'1 al 30 de juliol, ja a la segona fase, s'obrirà un període de participació per complementar les propostes acordades.
- A la darrera fase, del 20 de setembre al 8 d’octubre, es traslladarà als agents participants el resultat final del procés, amb el document definitiu del Pla d’acció de la ZEC Costes del Maresme que inclourà la diagnosi completa i les actuacions de gestió de l’espai, definides a partir del consens entre els agents implicats.
Comentaris (1)