Test d'antígens per detectar casos de Covid. Foto: R.Gallofré
Test d'antígens per detectar casos de Covid. Foto: R.Gallofré

Mataró deixa d’estar en risc de rebrot molt alt de Covid

El risc de rebrot baixa del llindar de 200 punts per primer cop des de l’1 d’octubre

El risc de rebrot de Mataró ha baixat dels 200 punts. És el primer cop en dos mesos que Mataró situa l’indicador de referència per avaluar els contagis de Covid-19 per sota del llindar del ‘risc molt alt’. Des de l’1 d’octubre s’estava per sobre, pel que la corba de la segona onada es pot donar per superada.

Les dades que dia a dia ofereix el Departament de Salut a través del portadal Dades Covid han aconseguit amb l’actualització d’avui baixar d’un topall que els darrers dies semblava proper però s’ha fet pregar. Abans del descontrol dels índexs epidèmics coincidint amb l’inici d’octubre, que es va arribar a disparar fins els 2.126 punts el dia 22 d’aquell mes, la ciutadania s’havia acostumat des de finals de juliol a un ball entre dos topalls, el dels 100 punts, que estableix el risc alt, i el dels 200 que marca el risc molt alt. 

El risc de rebrot, en el gràfic de Salut

El risc de rebrot, en el gràfic de Salut

És significatiu que Mataró hagi baixat avui del 200 però això no suposa menys perillositat de el final de la pandèmia, ans el contrari. De fet, la campanya de detecció d’asimptomàtics iniciada a la ciutat juntament amb l’efecte de la flexibilització de restriccions iniciada el dilluns 23 podrien conduir a un escenari de creixement, de nou, del risc de rebrot en els propers dies.

L'Rt segueix baix

És per això que l’índex que cal mirar també amb cura és l’Rt, que mesura la velocitat de contagi. A dia d’avui és del 0,75, un valor d’interpretació positiva que indica que el virus es reprodueix lentament, pel que cada cas en contagi 0,75 més. Mantenir l’Rt per sota de 0,9 com està fent Mataró des de fa setmanes, és el criteri establert per Salut per poder transitar pels trams de la desescalada. 


 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive