Un dels vehicles del Mataró Bus en una parada
Un dels vehicles del Mataró Bus en una parada

El Mataró Bus passa a ser gratuït

La mesura s'adapta a la decisió de l'ATM de suspendre el cobrament pels títols integrats a tot el transport públic de Catalunya

El Mataró Bus passa a ser gratuït des d'aquest dijous, dia 2, i com a mínim fins al proper dia 9 del mateix més, mentre duri el decret d'Estat d'alarma pel covid-19. La mesura presa per l'Ajuntament de Mataró la linia amb la gratuïtat temporal de tot el transport públic a Catalunya, decretada per la Generalitat.

L’alcalde, David Bote, ha signat un decret que declara la gratuïtat temporal del transport públic urbà. D'aquesta manera el servei Mataró Bus s’adapta a la decisió de l’Autoritat del Transport Metropolità de suspendre el cobrament pels títols integrats amb motiu de la crisi sanitària pel coronavirus.

Es mantenen les mesures excepcionals d'ús del servei de Mataró Bus per evitar contagis i propagació de la malaltia. Els usuaris hauran de seguir accedint als vehicles per la porta del darrera i mantenir les distàncies de seguretat amb la resta de persones. Els usuaris no han de pagar per obtenir bitllet senzill i els usuaris de targetes o títols de transport tampoc els hauran de validar. D'altra banda, el Mataró Bus manté l'horari d'estiu, aplicat excepcionalment per la situació actual de cara a reduir freqüència per la baixada d'usuaris. 

Gratuïtat de tot el transport públic

La gratuïtat temporal del transport públic a tot Catalunya vol facilitar la mobilitat i reconèixer la tasca de les persones treballadores de serveis essencials en la contenció del coronavirus. La mesura estarà vigent mentre ho estigui el Reial Decret-Llei 10/2020, de 29 de març, que regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials per tal de reduir la mobilitat de la població. Per tant, no es descarta que la gratuïtat del transport es pugui prorrogar més enllà del 9 d’abril si es prorroga també el Reial Decret.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive