Mataró ha impulsat un projecte que vol analitzar els efectes que té la violència de gènere en la població d'origen immigrant de la ciutat. Es tracta d'un projecte que duu a terme Jokkere Endam, una associació sense ànim de lucre que treballa per la protecció dels drets de les dones migrades, i que compta amb el suport de l'Ajuntament de la capital del Maresme.
La iniciativa pretén abordar la violència de gènere i l’afectació física i emocional que comporta a les dones, centrant-se en aquest cas les dones d’origen migrat, siguin nascudes a d’altres països o aquí de segona generació. Ho farà amb tallers tallers grupals dirigit a dones migrades, jornades de sensibilització per homes migrats i formació d’expertesa per a professionals de la salut, educació, serveis socials i als agents comunitaris sobre mutilació genital femenina, que afecta especialment les dones d'origen subsaharià.
El cost de les actuacions és de 14.970 € que han estat finançats al 100% pel Ministeri d’Igualtat en el marc del Pacte d’Estat contra la violència de gènere i està impulsat per l’Ajuntament de Mataró a través de la Taula de Mutilació Genital Femenina del municipi.
Pel que fa a la formació a professionals, van a càrrec de la doctora Imma Sau, pediatra de l'Institut Català de la Salut de Girona i referent a Catalunya en mutilació genital femenina, i on s’aborden aspectes mèdics per evitar i tractar la mutilació genital femenina. En aquesta línia ja s’han dut a terme deu sessions on hi ha participat 265 professionals de la ciutat de Mataró.
Els tallers grupals, per la seva banda, estan dirigits a dones migrades d’entre 16 i 60 anys. Les sessions es faran al Centre Cívic Rocafonda durant els mesos de novembre i desembre. Per apuntar-se cal trucar al 666 60 68 78 o enviar un correu electrònic al consultaserveissocials@ajmataro.cat.
Finalment, les essions de sensibilització sobre violència de gènere dirigides a homes migrats tenen com a objectiu dentificar les diferents formes de violència masclista, els diferents tipus de relació en parella així com treballar els rols masculins, els femenins i la responsabilitat compartida.
L'objectiu final del projecte és que els ciutadans de Mataró esdevinguin referents territorials en la lluita contra la mutilació genital femenina i els matrimonis forçats així com augmentar el coneixement dels i les professionals per intervenir amb una visió holística vers les dones del nostre municipi.
Comentaris (3)