Projecte a Mataró contra la la mutilació genital femenina i la violència de gènere
Projecte a Mataró contra la la mutilació genital femenina i la violència de gènere

Mataró aborda la mutilació genital femenina i la violència de gènere en la població immigrada

El projecte inclou tallers grupals amb dones, sessions de sensibilització amb homes i formació a professionals de l'àmbit sanitari, educatiu i social

Mataró ha impulsat un projecte que vol analitzar els efectes que té la violència de gènere en la població d'origen immigrant de la ciutat.  Es tracta d'un projecte que duu a terme Jokkere Endam, una associació sense ànim de lucre que treballa per la protecció dels drets de les dones migrades, i que compta amb el suport de l'Ajuntament de la capital del Maresme. 

La iniciativa pretén abordar la violència de gènere i l’afectació física i emocional que comporta a les dones, centrant-se en aquest cas les dones d’origen migrat, siguin nascudes a d’altres països o aquí de segona generació. Ho farà amb tallers tallers grupals dirigit a dones migrades, jornades de sensibilització per homes migrats i formació d’expertesa per a professionals de la salut, educació, serveis socials i als agents comunitaris sobre mutilació genital femenina, que afecta especialment les dones d'origen subsaharià.

El cost de les actuacions és de 14.970 € que han estat finançats al 100% pel Ministeri d’Igualtat en el marc del Pacte d’Estat contra la violència de gènere i està impulsat per l’Ajuntament de Mataró a través de la Taula de Mutilació Genital Femenina del municipi.

b35670cb 2a57 45e8 8a93 b173ec4edbd4

Una de les formacions a professionals sanitaris. Foto: Ajuntament de Mataró.

Pel que fa a la formació a professionals, van a càrrec de la doctora Imma Sau, pediatra de l'Institut Català de la Salut de Girona i referent a Catalunya en mutilació genital femenina, i on s’aborden aspectes mèdics per evitar i tractar la mutilació genital femenina. En aquesta línia ja s’han dut a terme deu sessions on hi ha participat 265 professionals de la ciutat de Mataró.

Els tallers grupals, per la seva banda, estan dirigits a dones migrades d’entre 16 i 60 anys. Les sessions es faran al Centre Cívic Rocafonda durant els mesos de novembre i desembre. Per apuntar-se cal trucar al 666 60 68 78 o enviar un correu electrònic al consultaserveissocials@ajmataro.cat.

Finalment, les essions de sensibilització sobre violència de gènere dirigides a homes migrats tenen com a objectiu dentificar les diferents formes de violència masclista, els diferents tipus de relació en parella així com treballar els rols masculins, els femenins i la responsabilitat compartida. 

L'objectiu final del projecte és que els ciutadans de Mataró esdevinguin referents territorials en la lluita contra la mutilació genital femenina i els matrimonis forçats així com augmentar el coneixement dels i les professionals per intervenir amb una visió holística vers les dones del nostre municipi.

 

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive