Dues nenes amb mascareta, com s'haurà d'anar a escola
Dues nenes amb mascareta, com s'haurà d'anar a escola

La mascareta, obligatòria a l'escola a partir dels 6 anys

Els alumnes, a més de dur la mascareta, s'hauran de rentar les mans almenys cinc cops al dia i se'ls haurà de prendre la temperatura

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat que la mascareta sigui obligatòria a l'escola a partir dels sis anys. Caldrà dur-la també quan es mantingui la distància de seguretat de metre i mig. Així ho han acordat a la reunió d'aquest dijous entre el Ministeri de Sanitat, el d'Educació i els consellers autonòmics i, d'aquesta manera, s'endureix l'ús de la mascareta als centres educatius que havia plantejat la Generalitat. Totes les autonomies a excepció del País Basc, que s'ha abstingut, s'han mostrat favorables a la mesura i n'han pactat un total de 29, a més de cinc recomanacions. 

Es prendrà la temperatura cada dia a alumnes i professors

Els alumnes s'hauran de rentar les mans almenys cinc cops al dia i se'ls haurà de prendre la temperatura abans de començar la jornada. Cada CCAA podrà decidir si ho fan els pares abans d'anar a l'escola o és el centre qui ho fa a l'entrada o a l'aula. També s'haurà de prendre la temperatura als professors. 

Els centres educatius es mantindran oberts tot el curs escolar i hauran de garantir el servei de menjador i de suport lectiu a menors amb necessitats especials, sempre que la situació epidemiològica ho permeti. L'activitat lectiva serà presencial a tots els nivells educatius però es prioritzarà fins a segon d'ESO. La suspensió generalitzada de l'activitat de forma unilateral per part d'una autonomia només s'adoptarà en situacions excepcionals i caldrà comunicar-ho prèviament al ministre de Sanitat i acordar-ho al Consell Interterritorial de Salut.

Grups el màxim d’estables

Els alumnes s'organitzaran en grups estables de convivència almenys a Infantil i fins a segon de Primària. Les instal·lacions s'hauran de ventilar amb freqüència, almenys uns 10 o 15 minuts, i s'intensificarà la neteja. Als menjadors escolars caldrà mantenir la distància d'un metre i mig i s'establiran llocs fixes per a tot l'any. Al transport escolar també serà obligatori l'ús de mascareta a partir de sis anys i serà recomanable en els alumnes de tres a cinc anys.

foto 3665284

Una nena amb la mascareta a l'aula

Brot a partir de tres casos

S'està estudiant com operar legalment amb l'absentisme voluntari

Es considerarà que hi ha un brot a l'escola a partir de tres casos positius. Quan el cas confirmat sigui en un grup estable de convivència, es confinarà tot el grup. Si és a una aula normal, només es confinaran els contactes estrets.

El govern espanyol ha encarregat un informe jurídic sobre les conseqüències i la capacitat d'actuació davant casos d'absentisme en cas que hi hagi pares que no duguin els nens a l'escola per por als contagis. Pel que fa a la presa de temperatura, ha dit que si ho fan els pares hauran de presentar una declaració responsable o d'informació fefaent.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive