Manifest unitari a Mataró contra el racisme i la ultradreta
Manifest unitari a Mataró contra el racisme i la ultradreta

Manifest unitari a Mataró contra el racisme i la ultradreta

40 organitzacions de la ciutat signen el manifest ‘Mataró x totes’ impulsat per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme per la convivència i el respecte ciutadà

Contra el masclisme, la LGTBfòbia i el racisme. Per plantar cara a l’extrema dreta. Amb aquest propòsit s’ha presentat el manifest ‘Mataró x totes’, que lidera Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i que compta d’entrada amb una quarantena d’adhesions entre entitats, associacions i partits. El manifest vol sumar suports i reforçar un front ampli i plural per la convivència i la cohesió a la ciutat en un moment en que, com passa amb altres crisis, els discursos d’exclusió i odi s’estan estenent.

Els signants del manifest unitari hi asseguren que “Volem una ciutat de convivència i cohesió, una ciutat on les diversitats noestiguin amenaçades i estigmatitzades, siguin culturals, religioses, d'orientació sexual, identitat de gènere, etc. Volem remarcar el nostre compromís amb la pluralitat d'identitats personals i col·lectives que conformen Mataró. Per la convivència en la diversitat”.

El manifest, al que donen suport partits i grups polítics d’ampli espectre, des de l’esquerra independentista al PSC i Junts per Mataró, passant per associacions veïnals o entitats culturals, demana el respecte dels drets de totes les veïnes de Mataró demanant per a totes elles habitatge digne, sanitat universal, inserció laboral i educació. No deixen de ser temes molt recurrents en l’actualitat i el dia a dia. El manifest proposa consensos bàsics en tots ells per frenar el discurs de l’extrema dreta. Respecte l’habitatge, per exemple, vol que es tracti “des d'una perspectiva social i no mercantilista, garantint una llar a totes les famílies i persones vulnerables” o també aposta per aspectes variats com el consum responsable o la mobilitat sostenible. També s’hi aposta per la cultura com “un element cohesionador i de creixement social. Per això és important invertir-hi tots els recursos necessaris per a garantir-ne l'existència i fer-la accessible a totes les veïnes: un teixit associatiu fort és una ciutat viva, per a totes, on val la pena viure-hi.” 

Manifestació contra el racisme a Mataró. Foto: R.Gallofré
Manifestació contra el racisme a Mataró. Foto: R.Gallofré

Barrar el pas a l’extrema dreta

El manifest assegura que “en moments de crisi socioeconómica i sanitària, com l’actual, l’extrema dreta aprofita l’odi i la mentida per a dividir i fragmentar la societat. Hem d'evitar caure al parany del populisme de l'extrema dreta, ja que és aquí on resideix la seva força i on centren el seu discurs. Per això, cal evitar dialogar amb qui no parteix d'una bases democràtiques i de respecte mutu”. Proposen doncs un cordó sanitari contra els discursos d’odi.

Els signants reconeixen les seves diferències i divergències però asseguren que “entenem que la convivència i el respecte és la base de tota societat democràtica. En aquest sentit, creiem que l’extrema dreta no compleix amb aquests principis cohesionadors, ja que basa el seu discurs en l'odi”. Per això les entitats firmants s’uneixen i es comprometen “en la lluita contra l'extrema dreta i totes les organitzacions que la representen, ja que aquesta no vetlla per una ciutat cohesionada, plural i diversa”.

Arxivat a:

Comentaris (20)

Geoffrey Fa 6 mesos
Things will only change by voting,,,people should get wise and. Know that different politics means you get relavant things, so find out who will give what you want.
Tots parlen Fa 6 mesos
Es interesante ver la cantidad de comentarios a la defensiva y criticando esta manifestacion, imagino que se dan por aludidos porque si no a que viene criticar por criticar y luego no decir nada de lo que tambien esta sucediendo por el otro lado, aqui un ejemplo por si alguien se quiere caer del limbo este de buenos y malos en los que algunos viven: https://www.capgros.com/actualitat/successos/dos-menors-detinguts-en-atac-feixista-cabrils_801725_102.html
Raul H Fa 6 mesos
Es curioso la de carteles que ves que levantan y que ninguno diga algo tan necesario en la ciudad y propio de valores de la personas como "SEGURIDAD", "FUERA DELINCUENCIA" y "FUERA MALTRATO A PERSONAS MAYORES" "INTEGRACION" Y "RESPETO" por la gente autóctona que les da de comer, mantiene, acoge y da oportunidades que no le dan en su país. Pero eso no les interesa a estos que les quedaría más acorde los carteles de "HIPOCRESIA", "DEMAGOGIA" Y "VIVIDORES DE LO PUBLICO"
anonimus Fa 6 mesos
Si en casa de cada una de estas personas que se manifiestan tanto les alojasen uno de estos señores a los que tanto defienden, igual cambiaban de opinión, pero como ellas solo gritan y después se van a casita tan tranquilas, con su tele, whats, netflix etc. Es muy fácil decir que el estado haga algo, pero el estado somos todos/todas.
MataroUp Fa 6 mesos
La extrema izquierda manifestandose contra la extrema derecha. Nada nuevo bajo el sol. Bueno sí, el hecho ridículo de pensar que, por ser extrema izquierda, no es lgtbihófoba, ni racista, ni clasista, cuando todos los paises en los que gobierna la extrema izquierda lo son. La ignorancia es tan atrevida que produce engendros mosntruosos.
Carlos Fa 6 mesos
A estos 4 pelagatos de la manifestación me gustaría verlos en los barrios de Rocafonda y El Palau a las 12 de la noche y, después, ya veríamos si siguen opinando lo mismo. Sois unos acobardados fascistas radicales y antisistema de extrema izquierda que no sabéis lo que se está cociendo en Mataró. Seguid defendiendo al agresor y pronto seremos todos agredidos, incluso vosotros, progres.
Indiganda Fa 6 mesos
Ja veig pq a Mataró ens diem capgrossos.... Extrema dreta o extrema esquerra... Tots el extrems són perillosos.
Ahmed Fa 6 mesos
Yo soy marroqui, y estoy cansado de mis paisanos. En mi bloque an okupado un piso y tiraron una pared que a dañado el edificio. Tendrían que deportar a todos los delincuentes, estas asociaciones cobran por el victimismo del racismo y es una verguenza
Esther Fa 6 mesos
Que oportunistes que son.... el que diuen pot estar be, però i el que no diuen? L'nseguretat, robatoris ocupacions etc que patim ocasionades majoritariament per magribins.. així els que ens queixem d'aquesta situació som racistes? ERC te un ministre a la Generalitat que ha anunciat subvencions a dojo pels menas per què ho passen malament quan deixen d'estar tutel-lats. I el nostre jovent?? Sense feina, ni oportunitats, rebran subvencions? Vergonya de tots aquests que es manifesten .
Plens Fa 6 mesos
Ostres!!!, Has donat en el clau Esther!!!...El tenim dins del Govern de la Generalitat.
A Fa 6 mesos
El trabajo contra la inseguridad y delincuencia ya lo están haciendo muchas de estas entidades: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1437207379807379&id=492877810869060&scmts=scwspsdd Informaos y dejar de decir tonterías! Ya tocaba un frente unitario en Mataró!
Esther Fa 6 mesos
Tonteries les que dius tu: quants en tens d'allotjats a casa teva? No es veritat la situació en la que ens trobem? I per qué no us manifesteu per resoldre-la? Aquí ha escrit un magribí cansat del que fan alguns compatriotes ...... que fem, tanquem els ulls per no ser titllats de racistes? Jo no. NI PENSAR-HO.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive